Wąbrzeźno/Wrocław/Toruń

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Gabriela_Barzyk

Sympatyk

Wąbrzeźno/Wrocław/Toruń

Post autor: Gabriela_Barzyk »

Czy ma ktokolwiek informacje o osobach z Wąbrzeźna/Wrocławia/Torunia pod nazwiskiem Derkowski/Derkowska lub Borowski/Borowska?
Moja babcia- Gabriela urodziła się w Wąbrzeźnie w 1936 jako córka Wacława Derkowskiego i Dominiki Derkowskiej(zd. Borowskiej) posiadała 3 braci Romana, Ryszarda i Edmunda.
Z moich informacji wynika że posiadała: córkę Katarzynę, syna Grzegorza oraz syna Ireneusza, jedno dziecko zmarło przez poronienie(nie posiada imienia), oraz pod jej opieką znajdowała się niejaka "Janinka" ?
Wiem również że w późniejszym czasie wraz z mężem J. Widziszewskim mieszkała we Wrocławiu gdzie urodziły się jej dzieci z wyjątkiem córki Katarzyny.
Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam!!!!
dede43

Sympatyk

Wąbrzeźno/Wrocław/Toruń

Post autor: dede43 »

W książce telefonicznej Wrocławia z 2007 r. jest nazwisko Widziszewska. Napisz na priv to podam numer.
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”