Ki(e)tlińscy z Mazowsza
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
konrad1977

Ki(e)tlińscy z Mazowsza
Witam, poszukuję informacji na temat rodzin(-y) Ki(e)tlińskich z okolic Rawy Mazowieckiej, Rzeczycy oraz Potworowa (XIX wiek).
Pozdr
Konrad
Pozdr
Konrad
Ki(e)tlińscy z okolic Rawy Mazowieckiej
Witam, poszukuję wszelkich informacji (daty, miejscowości) o rodzinie
Ki(e)tlińskich z okolic Rawy Mazowieckiej w XIX i na początku XX wieku.
Serdecznie pozdrawiam,
Konrad
Ki(e)tlińskich z okolic Rawy Mazowieckiej w XIX i na początku XX wieku.
Serdecznie pozdrawiam,
Konrad
- Szczerbiński

Panie Konradzie!
W herbarzach spotkałem dwa rody:
Ketliński v. Kietlińskii w Ziemi Nurskiej 1697 brak informacji nt. herbu oraz
Kietliński h. Ogończyk sieradzkie lub radomskie - jedni z Płoszowskim jak podaje Borkowski. Filip z tego rodu wylegitymował się przed Heroldią (SSKP s. 62)
Pozdrawiam Jerzy Adam Szczerbiński
W herbarzach spotkałem dwa rody:
Ketliński v. Kietlińskii w Ziemi Nurskiej 1697 brak informacji nt. herbu oraz
Kietliński h. Ogończyk sieradzkie lub radomskie - jedni z Płoszowskim jak podaje Borkowski. Filip z tego rodu wylegitymował się przed Heroldią (SSKP s. 62)
Pozdrawiam Jerzy Adam Szczerbiński
Dziękuję, ale ja poszukuję konkretnych rodzin z parafii Cielądz, Rawa Mazowiecka, Krzemienica, Czerniewice, Rzeczyca (okres 1810 - 1820).
Pozdr
Konrad
Pozdr
Konrad
-
gruszczyński

Witam,
mieszkam w gm. Czerniewice i na jej terenie nadal występuje nazwisko Kitliński. Występowali w Zubkach Dużych i Podkonicach. Jeden z Kitlińskich, Władysław, s. Jana i Marianny z Wiśników (jeżeli dobrze pamiętam), ożenił się z moją krewną Anną Kaczmarek (1918-2006). Spoczywają na cmentarzu w Krzemienicy. Mieli syna Jana, którego potomkowie mieszkają we Włoszech i córkę Agnieszkę, niezamężną, która mieszka w woj. łódzkim. Mogę przy okazji sprawdzić kilka aktów z par. Czerniewice i Krzemienica po 1900 r. dot. Kitlińskich vel Kietlińskich.
Pozdrawiam
Dominik
mieszkam w gm. Czerniewice i na jej terenie nadal występuje nazwisko Kitliński. Występowali w Zubkach Dużych i Podkonicach. Jeden z Kitlińskich, Władysław, s. Jana i Marianny z Wiśników (jeżeli dobrze pamiętam), ożenił się z moją krewną Anną Kaczmarek (1918-2006). Spoczywają na cmentarzu w Krzemienicy. Mieli syna Jana, którego potomkowie mieszkają we Włoszech i córkę Agnieszkę, niezamężną, która mieszka w woj. łódzkim. Mogę przy okazji sprawdzić kilka aktów z par. Czerniewice i Krzemienica po 1900 r. dot. Kitlińskich vel Kietlińskich.
Pozdrawiam
Dominik
Witam, dziękuję za informacje. Poszukuję aktu małżeństwa Wojciecha Ki(e)tlińskiego oraz Barbary Marzyjanek urodzonej w Rzeczycy około 1795 roku. Małżeństwo zostało zawarte poza Rzeczycą około 1815/16 roku. Pierwszy znaleziony akt urodzenia dziecka spisany został w parafii Cielądz. Później rodzina przeniosła się do Żelechlinka.
Pozdr
Konrad
Pozdr
Konrad
-
Adamski_Kyiv
-
Adamski_Kyiv
Witam, Wojciech Kitliński oraz Barbara Marzyjan to moi przodkowie. Ich córka Tekla wyszła za mąż za mojego pradziadka Adamskego i pracowałi w cukrowniach w UkrainieAvalon77 pisze:Witam, dziękuję za informacje. Poszukuję aktu małżeństwa Wojciecha Ki(e)tlińskiego oraz Barbary Marzyjanek urodzonej w Rzeczycy około 1795 roku. Małżeństwo zostało zawarte poza Rzeczycą około 1815/16 roku. Pierwszy znaleziony akt urodzenia dziecka spisany został w parafii Cielądz. Później rodzina przeniosła się do Żelechlinka.
Pozdr
Konrad
-
tomkrzywanski

-
WegierskiPiotr