Czarny Jar gubernia astrachańska poszukuję urodzenia

Pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji o parafiach i miejscowościach

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Polanska_Hanna

Sympatyk
Kontakt:

Czarny Jar gubernia astrachańska poszukuję urodzenia

Post autor: Polanska_Hanna »

poszukuje wszelkich informacji o rodzinie Raspopow z Czarnego Jaru guberni astrachańskiej
siostra mojej prababci Józefa Swoboda urodzona wieś Zajączki-Polska w roku 1919 wyszła za mąz w owej wsi za jak mysłę żołnierza rosyjskiego(przyjechali razem z pracy w Niemczech taka wersja rodzinna)Jana Raspopow syna Jana i Kseni Charimow,Urodzony czarny Jar ok 1888r.
ich jedna córka zmarła w Zajączkach(Helenka urodzona w prowincji Hanower a zmarła Zajączki w 1919.
druga córka Irena Raspopow w wieku 15 lat wyjechała do Francji na polecenie swojej matki,która rzekomo uciekła od męża Jana Raspopowa;
Józefa Swoboda-Raspopow odebrała w Paryżu córke i ślad po matce zaginał.Ja odnalazłam we Francji syna Ireny ale on absolutnie nic nie wie o tej historii.Irenę wychowali obcy ludzie,wyszła za mąż i urodziłasyna.Nigdy nie nawiązała z nami kontaktu.Zmarła niedawno,ja znalazłam ją pórokun po jej śmierci.Nie umiem szukać za bardo n frncuskich stronach,Moze ktos spotkał to nazwisko nie jest takie popularne.A jak szukać tego czarnego Jaru??? Hanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję parafii, miejscowości”