Jasło słynne historią i ludżmi (komentarz)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Gabriela_Barzyk

Bardzo Panu dziękuję za pomoc!!!
A wie Pan coś na temat Zielińskich?
Mój prapradziadek Jan Zieliński wraz z małżonką Wiktorią prawdopodobnie mieszkał na Gądkach.
Wiem na pewno że ich dziećmi byli Zofia Widziszewska(Zielińska), Józefa Olbrych(Zielińska), Katarzyna Goleń(Zielińska), Maria Bajorek(Zielińska), Wojciech Zieliński, Feliks Zieliński oraz Jan Zieliński.
Czy posiada pan jakiekolwiek informacje?
A wie Pan coś na temat Zielińskich?
Mój prapradziadek Jan Zieliński wraz z małżonką Wiktorią prawdopodobnie mieszkał na Gądkach.
Wiem na pewno że ich dziećmi byli Zofia Widziszewska(Zielińska), Józefa Olbrych(Zielińska), Katarzyna Goleń(Zielińska), Maria Bajorek(Zielińska), Wojciech Zieliński, Feliks Zieliński oraz Jan Zieliński.
Czy posiada pan jakiekolwiek informacje?
Re: Jasło słynne historią i ludżmi (komentarz)
Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Interesuje mnie też rodzina Tomaniewiczów. Wiem tylko tyle, że moja prapraprababcia Honorata z domu Tomaniewicz była córką Jana. Znalazłam w internecie Jana Tomaniewicza, aptekarza z Gorlic (I poł. XIXw).mmaziarski pisze:Zwolińscy pochodzili chyba z miejscowości Kobyle,gdyż przy akcie zgonu w 1895 roku jest zapis Leon Zwoliński lat 92 heres bonorum Kobyle.
Nie ma aktu urodzenia Leontyny.
W 1880 zmarła Honorata Tomaniewicz lat 72 żona Leona Zwolińskiego h.b.Kobyle.
Pozdrawiam
M Maziarski
Może Pan ma jakieś dane na ich temat?
Pozdrawiam
JKG
Witam
A ja mam zapytanie dotaczace tej pary Józef Łachecki Aniela Piotr Cassina
gdyz Łacheccy są kręgu mojego zainteresowania moja prababcia z wyszła za Łacheckiego ur się w Gorlicach tu wiecej nfo brakk
Dziekuje z aodp. Pozdrawiam Aneta
gdyz Łacheccy są kręgu mojego zainteresowania moja prababcia z wyszła za Łacheckiego ur się w Gorlicach tu wiecej nfo brakk
Witam
-
mmaziarski

W 1876 urodził się Kazimierz Łachecki syn Józefa i Anieli córki Piotra Cassina.
Oprócz tego jest ur.w 1902 Alojzy Łachecki syn Ludwika i Magdaleny córki Józefa Barańskiego.Ci ostatni brali ślub w 1901 roku.
Ludwik Łachecki był synem Jana i Wiktorii Ziobro.Urodzony w Czudcu w 1876 roku.Magdalena Barańska urodzona w Dukli w 1880.
W 1906 jest ślub Kazimierza Łacheckiego ur.1881 w Czudcu z Marią Tyburowicz z Gorlic.
Pozdrawiam
Mieczysław
Oprócz tego jest ur.w 1902 Alojzy Łachecki syn Ludwika i Magdaleny córki Józefa Barańskiego.Ci ostatni brali ślub w 1901 roku.
Ludwik Łachecki był synem Jana i Wiktorii Ziobro.Urodzony w Czudcu w 1876 roku.Magdalena Barańska urodzona w Dukli w 1880.
W 1906 jest ślub Kazimierza Łacheckiego ur.1881 w Czudcu z Marią Tyburowicz z Gorlic.
Pozdrawiam
Mieczysław
MMaziarski
-
mmaziarski

W 1845 ur.Się Wanda córka Jana Tomaniewicza i Pauliny Wolańskiej.
W 1893 urodziła się Maria córka Józefa Tomczyńskiego i Stefanii córka Stanisława Tomaniewicza.
W 1825 przy akcie urodzenia jest jako świadek Tomaniewicz.pos.mand.Korczyna.Matką dziecka była Emilia Palch,a Palch to rodzina aptekarzy.
Pozdrawiam
Mieczysław
W 1893 urodziła się Maria córka Józefa Tomczyńskiego i Stefanii córka Stanisława Tomaniewicza.
W 1825 przy akcie urodzenia jest jako świadek Tomaniewicz.pos.mand.Korczyna.Matką dziecka była Emilia Palch,a Palch to rodzina aptekarzy.
Pozdrawiam
Mieczysław
MMaziarski
Ślicznie dziękuje za dane. I już coraz więcej.mmaziarski pisze:W 1876 urodził się Kazimierz Łachecki syn Józefa i Anieli córki Piotra Cassina.
Pozdrawiam
Mieczysław
Czy mozliwe ze :udwik i Kazimierz urodzeni w Czudcu to bylo rodzenstwo???Bardzo jeszcze raz dziekuje za wszelkie dane i pomoc. Pozdrawiam Aneta
-
Paweł_z_Krakowa

@ mwisniewska_z_krakowa: Czy dostały Panie wiadomość prywatną?
Kajetan Wiśniewski jest i moim przodkiem, tak więc jesteśmy spokrewnieni.
Pozdrawiam,
Paweł
Kajetan Wiśniewski jest i moim przodkiem, tak więc jesteśmy spokrewnieni.
Pozdrawiam,
Paweł
-
mmaziarski

W odpowiedzi na to ogłoszenie napisał do mnie p.Wiesław Skaziński,któryJKG pisze:Poszukuję wszelkich danych dotyczących Władysława Bielińskiego, jego żony Leontyny, córki Leona Zwolińskiego i Honoraty Tomaniewicz (?)
jest prawnukiem Władysława Bielińskiego i ma wiele informacji na temat tej rodziny.Mogę podać jego adres na pw.
Pozdrawiam
Mieczysław
Witam serdecznie. Czy mógłbym dowiedzieć się czegoś o parze : Stanisław Leduchowski - Aniela c. Michała Medweckiego? Czy mieli jakieś potomstwo?
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr
-
mmaziarski

W 1878 urodził się im syn Stanisław ale jest w księdze ochrzczonych adnotacja ,że zmarł w 1878.Innych dzieci w Jaśle nie było.
Nie ma też zapisów w księgach zgonów.Prawdopodobnie mieszkali gdzieś poza Jasłem.
Pozdrawiam
Mieczysław
Nie ma też zapisów w księgach zgonów.Prawdopodobnie mieszkali gdzieś poza Jasłem.
Pozdrawiam
Mieczysław
MMaziarski
-
ellajanusz
Szukam kontaktu z Panem Maziarskim Mieczysławem mój adres E-mail osiedlowa@gmail.com proszę wszystkich co maja kontakt o pomoc
-
mmaziarski

Wysłałem szukane informacje na pw,oraz na nasza klasa.
Mieczysław
Mieczysław
MMaziarski
-
ellajanusz
Bardzo serdecznie Dziękuje
Mam zapytanie czy może mi Pan podać swój numer telefonu / mój 14 684 95 96 lub 607 240 909 / mam zapytanie
Mam zapytanie czy może mi Pan podać swój numer telefonu / mój 14 684 95 96 lub 607 240 909 / mam zapytanie
-
ellajanusz
Bardzo Serdecznie Dziękuję za pomoc i wskazówki . Jak uda mi się dalej znaleźć dam znać . Pozdrawiam Janusz