Franciszek Konieczny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Yakub3301

Franciszek Konieczny

Post autor: Yakub3301 »

Poszukuję informacji na temat mojego prapradziadka Franciszka Konieczny ur. 04.06.1911r. , zmarły 27.07.1985r. pochowany na cmentarzu w małej wsi Pikulice woj. Podkarpackie, parafia Kościół pw. Najświętszego Serca Jezusowego i Bł. Jakuba Strzemię.

Franciszek posiadał przyrodnie rodzeństwo które go odwiedzało, był to Jan Konieczny (wojskowy) oraz siostra Maria. To jedyne informacje jakie posiadam na temat mojego prapradziadka.
Niestety miejsce urodzenia nie jest znane, jest za to owiane dużą tajemnicą. Moja babcia, która dobrze pamięta dziadka opowiada o tym, że jego małżeństwo z Aleksandrą Konieczną (z domu Tymczyk) ur. 15.06.1908, zm. 15.10.1995. Doprowadziło do wydziedziczenia Franciszka oraz wygnanie z domu (prawdopodobnie mezalians)

Razem mieli czwórkę dzieci:
-Henryk Konieczny ur.1933(mój pradziadek)
-Zdzisław Konieczny ur.1938
-Adam Konieczny ur.1940
-Adela Konieczna ur. Brak danych

Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny!
:roll:
malgorzata601

Sympatyk

Franciszek Konieczny

Post autor: malgorzata601 »

Witam
Proszę poprosić w USC w Przemyślu o akt zgonu. Tam będzie data i miejsce urodzenia. To pana prapradziadek, wiec bez problemu Pan akt otrzyma.

Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”