1. Mam problem z zidentyfikowaniem mojego przodka z wynikiem w genetece. Chodzi mi o Anastazję Matulewicz o której istnieniu wiem z aneksu ślubu jej dziecka (Dominik Matulewicz) z Krystyną Staśkiewicz. W genetece wybija indeks że Anastazja umarła w 1843 i jest córką Jerzego i Anny Czubatkiewicz. Wiekowo by pasowało i w dodatku to jest ta sama wioska, Grauże? Grawże? Bardzo mi zależy na tym żeby to sie jakoś potwierdziło bo wtedy będę miał kolejne dwie osoby w 10 pokoleniu czego od dawna wyczekuję.
2. Mam aplikację mychiergtage (nwm czy dobrze napisałem nazwe) i w niej mam drzewo genealogiczne tego co mam. Kilka dni temu jakiś człowiek okazało się że ma to samo co ja i w dodatku coś JESZCZE. Chodzi tam o parafie Wigry. Przeszukałem ją całą wzdłuż i wszerz. Jednak u tego człowieka znalazł się jeszcze jeden syn i córka Stanisława Fiećko (1817-1893) Leonard Fiećko i Elżbieta. Ja żadnego Leonarda nie znalazłem ani Elżbiety.To samo w rodzinie Rydzewskich. Tomasz Rydzewski (1786-1836), mam jego piątkę dzieci spisaną. U tego człowieka było szóste
Proszę bardzo o pomoc w tych sprawach.
Ad1 link do aneksu Dominika Matulewicza (syna Anastazji zd Januszko)
https://photos.szukajwarchiwach.gov.pl/ ... 3a3fce_max