Sanok 1867 - szukam jakiegoś spisu ludności i księgi zapowie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Sanok 1867 - szukam jakiegoś spisu ludności i księgi zapowiedzi przedmałżeńskich z tego roku, bądź blisko. Wyznanie Rzymskokatolickie. Może być księga meldunkowa albo inwentarz. Może być również spis parafian itp.
Marcin
-
mmaziarski

Są w genetece śluby:
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=[[0,"asc"],[1,"asc"],[2,"asc"]]&searchtable=&rpp2=50
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=[[0,"asc"],[1,"asc"],[2,"asc"]]&searchtable=&rpp2=50
MMaziarski
Re: Sanok 1867 - szukam jakiegoś spisu ludności i księgi zap
Witam. Szukam jakiegoś spisu ludności i księgi zapowiedzi przedmałżeńskich z tego roku, bądź blisko. Wyznanie Rzymskokatolickie. Może być księga meldunkowa albo inwentarz. Może być również spis parafian itp.mmaziarski pisze:Są w genetece śluby:
Marcin
-
mmaziarski

Zapytam inaczej :kogo lub czego konkretnie pani szuka.
W genetece jest indeks ślubów wraz z tym rokiem.Przeważnie śluby pokrywają się z zapowiedziami.
W genetece jest indeks ślubów wraz z tym rokiem.Przeważnie śluby pokrywają się z zapowiedziami.
MMaziarski
Metryki mam: ślub w Krakowie: Karol Michel i Karolina Reiss 1867r. On mieszkał w Sanoku, ale nie wiem gdzie. Był komisarzem dystryktu. Urodzony w Rzeszowie.mmaziarski pisze:Zapytam inaczej :kogo lub czego konkretnie pani szuka.
Marcin
Rok 1867, księga zapowiedzi przedślubnych dla parafii Sanok, strony nienumerowane, zapis 16 w roku 1867,mbeelas pisze: Metryki mam: ślub w Krakowie: Karol Michel i Karolina Reiss 1867r. On mieszkał w Sanoku, ale nie wiem gdzie. Był komisarzem dystryktu. Urodzony w Rzeszowie.
narzeczony: Wielmożny Pan Karol Jan Wilhelm trojga imion Michel C.K. Komisarz powiatowy syn W. Pana Wilhelma Michla C.K. radcy namiestniczego i iego małżonka WW Anna, miejsce urodzenie Rzeszów, zamieszkania Sanok parafia tutejsza
narzeczona: Wielmożna Panna Karolina Reiss córka Wielm. P. Franciszka Reissa C.K. radcy namiestniczego tegoż małżonka WW P. Rozalia z domu Szubut panna religii rzymska, miejsce urodzenia Brzeżany, miejsce zamieszkanie w Krakowie, parafia Panny Marii
[Zapis trzech zapowiedzi z dtami tychże]
pozdrawiam,
M.C.
Mciemala pisze:Rok 1867, księga zapowiedzi przedślubnych dla parafii Sanok, strony nienumerowane, zapis 16 w roku 1867,mbeelas pisze: Metryki mam: ślub w Krakowie: Karol Michel i Karolina Reiss 1867r. On mieszkał w Sanoku, ale nie wiem gdzie. Był komisarzem dystryktu. Urodzony w Rzeszowie.
narzeczony: Wielmożny Pan Karol Jan Wilhelm trojga imion Michel C.K. Komisarz powiatowy syn W. Pana Wilhelma Michla C.K. radcy namiestniczego i iego małżonka WW Anna, miejsce urodzenie Rzeszów, zamieszkania Sanok parafia tutejsza
narzeczona: Wielmożna Panna Karolina Reiss córka Wielm. P. Franciszka Reissa C.K. radcy namiestniczego tegoż małżonka WW P. Rozalia z domu Szubut panna religii rzymska, miejsce urodzenia Brzeżany, miejsce zamieszkanie w Krakowie, parafia Panny Marii
[Zapis trzech zapowiedzi z dtami tychże]
szukam jakiegoś spisu ludności i księgi zapowiedzi przedmałżeńskich z tego roku, bądź blisko. Wyznanie Rzymskokatolickie. Może być księga meldunkowa albo inwentarz. Może być również spis parafian itp.
pozdrawiam,
M.C.
Marcin