Rimpel / Rympel Łódzkie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Lukaszlac1983

Sympatyk

Rimpel / Rympel Łódzkie

Post autor: Lukaszlac1983 »

Dzień dobry
Nazywam się Łukasz Łacina
Czy ktoś posiada o nazwisku Rimpel/Rympel w wieku VII i VIII czyli lata 1600-1800 woj Łódzkie.
Kiedyś widziałem w genetece o takim nazwisku lata 1600-1800 Rimpel/Rympel, a teraz ich nie widzę nie wiem co się stało z tymi osobami nie mogę znaleźć osoby która urodziła się w roku 1799 albo wcześniej albo póżniej Józefa Rimpel/Rympel myślę że jej tato miał na imię Jan tylko nie wiem jak mama miała na imię i nazwisko - wiem że o tym nazwisku pochodzą z kraju holenderskiego tylko nie wiem z jakiego miasta czy wsi z wieku XVII czyli około 1600-1670 roku. Są tylko wiek XIX w woj. Łódzkim miejscowość Andrychów czy jakoś tak, a wcześniejszych lat nie ma i nie wiem czy mi się wydaję że je widziałem jakby ktoś usunął z tych lat 1680-1800 o nazwisku Rimpel/ Rympel.
Czy można jakoś zdobyć te osoby o tym nazwisku i nazwisku innych kobiet jak się nazywały.
Czy są może skany z miejscowości Andrychów czy jakoś inaczej się to nazywa z lat 1600-1800

Pozdrawiam
Łukasz Łacina
sagan

Sympatyk

Post autor: sagan »

Nazwisko Rympel spotyka się również w rodach żydowskich:
https://www.miesiecznik.znak.com.pl/kam ... rugi-plan/

Pozdrawiam,
Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”