Poszukuję aktu zgonu w parafii Prostyń

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Adrian_1606

Sympatyk
Adept
Podziękował: 1 time

Post autor: Adrian_1606 »

Poszukuję aktu zgonu dwóch osób z parafii Prostyń
1. Józef Andrzejczuk, urodzony około 1858 albo 1859 r. we wsi Dębe parafii Kosów Lacki, syn Jana Andrzejczuka i Franciszki Andrzejczuk (z domu Szymańczuk), mąż Ewy Andrzejczuk (z domu Michalska) - według informacji z jego aktu małżeństwa.
Akt zgonu nr 1 (z roku 1919), parafia Prostyń, wieś Złotki.
2. Ewa Andrzejczuk (z domu Michalska), urodzona 8 lipca 1865 r. we wsi Złotki, żona wyżej wymienionego Józefa (ślub 28 stycznia 1883 r. we wsi Złotki), córka Franciszka Michalskiego i Marianny (Marcjanny Michalskiej) z domu Rudnik) - według informacji z jej aktu urodzenia i małżeństwa
Akt zgonu nr 65 (z roku 1919), parafia Prostyń, wieś Złotki
Interesuje mnie w szczególności dokładna data i miejsce ich śmierci zarówno Józefa Andrzejczuka, jak i Ewy Andrzejczuk (z domu Michalska), a w każdym razie, czy:
1) wskazany w akcie zgonu Józef Andrzejczuk był synem Jana Andrzejczuka i Franciszki Andrzejczuk (z domu Szymańczuk) i czy pozostawił po sobie żonę Ewę Andrzejczuk (z domu Michalska),
2) wskazana w akcie zgonu Ewa Andrzejczuk (z domu Michalska) była córką Franciszka Michalskiego i Marianny (Marcjanny) Michalskiej z domu Rudnik i czy była wdową po Józefie Andrzejczuku.
3) czy świadkiem, który się stawił był ich syn (mój pradziadek) Stanisław Andrzejczuk).
puszek

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 18 times

Post autor: puszek »

Bożena
Adrian_1606

Sympatyk
Adept
Podziękował: 1 time

Post autor: Adrian_1606 »

OK. Przy okazji dziękuję za link do tej strony. Ta strona jeszcze mi przyda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”