Poszukuje rodziny Krupko, Rutkiewicz i Ignatowicz z Dzisny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

lauraignatowicz

Sympatyk

Post autor: lauraignatowicz »

Pochodzę z tych trzech nazwisk.

Naj dalej jak znam konkretnie to Stanislawa Krupko wyszła za Józef Rutkiewicz. Mieli oni 6/7 dzieci, wraz z moja pra babcia. Najstarszy z nich urodził się w 1878, więc to oznacza ze Jozef i Stanislawa byli urodzeni około 1850r.

Moji znani przodkowie pochodzili z miejsc w terenie Dzisny, teraz białorusji.

Krupko pochodzili z Ruzmont i byli mała szlachta tego miejsca,
Moja pra babcia Wiktoria czyli córka Józefa i Stanisław pochodziła z Atroszczyzny.
Ignatowicze pochowdili z okolicy Dryssy i Dzisny i Druja.

Ignatowicz tez był ożeniony z Okmniska.

Znalazlam dokumenty z Dzisn w których mogła bym więcej odnaleźć, tylko ze wszystko jest wpisane po rosyjsku, i ja nie znam tego języka, więc jest mi trudno.

Jeżeli znacie te nazwiska lub okolice proszę dajcie znać!

Tez wiele tych dziadków byli pochowani w okolicach Dzisna i Dryssa (mój pra wujek wpisał w pamiętniku to co on znał kiedy żył). Niestety nie znam gdzie są te cmentarze.

Laura
Pielecka_Kazimiera

Post autor: Pielecka_Kazimiera »

Poszukuję metryki ślubu moich prapradziadków Józefa Kazimierza Podczaskiego(ekonoma) ur.06.02.1834 w par. Bedlno syna Franciszka i Zofii, i Ludwiki Wodzyńskiej(Wodzińskiej) Wszystkie ich dzieci rodziły się w Pieryszewie parafia Trębki. Dzięki danym w tej metryce mogłabym rozbudować drzewo genealogiczne Wodzyńskich. Nie znam ich też miejsca pochówku.
Kazimiera
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”