Łagów, gm. Baćkowice, świętokrzyskie.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Stradowski_Jacek

Dzień dobry,
czy ma ktoś z Państwa jakieś wieści odnośnie akt cywilnych z Łagowa? Czy wiadomo jest z jakich lat istnieją akta w tej parafii?
Również drogi moich przodków prowadzą do tej parafii. Mój prapradziadek Paweł Kwapisz (syn Jana i Marianny zd. Bomba) urodził się w Piórkowie ok. 1858r, który podlegał pod parafię Łagów.
W przyszłym tygodniu wybieram się do tej miejscowości.
Pozdrawiam
iwona
czy ma ktoś z Państwa jakieś wieści odnośnie akt cywilnych z Łagowa? Czy wiadomo jest z jakich lat istnieją akta w tej parafii?
Również drogi moich przodków prowadzą do tej parafii. Mój prapradziadek Paweł Kwapisz (syn Jana i Marianny zd. Bomba) urodził się w Piórkowie ok. 1858r, który podlegał pod parafię Łagów.
W przyszłym tygodniu wybieram się do tej miejscowości.
Pozdrawiam
iwona
Witam, jest wiele akt poza metrykalnych miejscowości które podlegały/podlegają pod parafię Łagów. Z samej miejscowości Łagów takich nie znalazłem ale z takich jak: Piórków, Piotrów, Wszachów, Ruda, Duraczów, Nowy Staw, Małacentow, Winna i jeszcze kilka innych o których nie wspomniałem. Można w nich znaleźć nawet metryki urodzenia i wiele innych istotnych informacji jak wielkość gospodarstw czy zamożność chłopów. Są to akta z XIX wieku a dokładnie z lat 1830-1870.
-
Kamil_Reszczyk

Macie tu na pocieszenie spis mieszkańców (właścicieli) z okolic 1825:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/17090781
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/17090781
To bardzo interesujące, co napisałeś. Czy mogę Cię prosić o sprecyzowanie, jakie akta pozametrykalne masz na myśli i gdzie ich szukać?adamecz pisze:Witam, jest wiele akt poza metrykalnych miejscowości które podlegały/podlegają pod parafię Łagów. Z samej miejscowości Łagów takich nie znalazłem ale z takich jak: Piórków, Piotrów, Wszachów, Ruda, Duraczów, Nowy Staw, Małacentow, Winna i jeszcze kilka innych o których nie wspomniałem. Można w nich znaleźć nawet metryki urodzenia i wiele innych istotnych informacji jak wielkość gospodarstw czy zamożność chłopów. Są to akta z XIX wieku a dokładnie z lat 1830-1870.
Pozdrawiam
Piotr
Proszę o informację gdy już te zdjęcia pojawią się na stronie metryki.genbaza.
Najbardziej interesują mnie te dotyczące wsi Małacentów i Nowy Staw.
Jeśli byłaby taka możliwość byś je umieścił byłbym wdzięczny.
Najbardziej interesują mnie te dotyczące wsi Małacentów i Nowy Staw.
Jeśli byłaby taka możliwość byś je umieścił byłbym wdzięczny.
Ostatnio zmieniony ndz 07 sty 2024, 16:28 przez arttii, łącznie zmieniany 1 raz.