Nazwisko: Maj/ Przed1830r Pisane May
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9697&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
Piotrowska_Agnieszka

Witam
Rowinież poszukuję informacji na temat rodziny pochodzacej z tych okolic.
Moja prababcia nazywała się Salomea Maj, podobno mieszkała w Winiarach. Wyszła za Jana Wronę. Zmarła młodo. Tyle wiem na chwilę obecną.
Czy może mi Pan pomóc w poszukiwaniu informacji?
Pozdrawiam serdecznie.
Rowinież poszukuję informacji na temat rodziny pochodzacej z tych okolic.
Moja prababcia nazywała się Salomea Maj, podobno mieszkała w Winiarach. Wyszła za Jana Wronę. Zmarła młodo. Tyle wiem na chwilę obecną.
Czy może mi Pan pomóc w poszukiwaniu informacji?
Pozdrawiam serdecznie.
- Brozek_Oskar

Witam. Moi Majowie wywodzą się z Pawłowic, parafia Michałów i parafia Wrocieryż (różnie to bywało raz Pawłowice należały do tej raz do innej parafii). Ostatni ich ślad urywa się w parafii Wrocieryż w 1745 roku, przy narodzinach córki Elżbiety. Dokładniej byli to Kazimierz Maj i Katarzyna z Chmielów bądź Chmielowskich. Byli prawdopodobnie młynarzami. Są związani z Palimąkami również młynarzami (ich córka Magdalena Maj poślubiła Filipa Palimąkę, również młynarza). Być może jakieś ślady odnajdzie się w Chrobrzu ale nie jestem pewien.
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Pozdrawiam, Oskar Brożek.
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Witam,
jeżeli są to Winiary w par. Pałecznica to owszem pojawia się w tej par. nazwisko May tyle że w sąsiedniej wsi w roku 1792 do 1796. Do tego roku są księgi. Następne księgi są od 1826, gdzie to nazwisko zupełnie zanikło.
Sprawdziłam do 1839 r.
Pozdrawiam
Bożenna
jeżeli są to Winiary w par. Pałecznica to owszem pojawia się w tej par. nazwisko May tyle że w sąsiedniej wsi w roku 1792 do 1796. Do tego roku są księgi. Następne księgi są od 1826, gdzie to nazwisko zupełnie zanikło.
Sprawdziłam do 1839 r.
Pozdrawiam
Bożenna