Parafia w Odrzywole - akta sprzed 1787 r.

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Ciemnoc

Sympatyk
Podziękował: 1 time

Parafia w Odrzywole - akta sprzed 1787 r.

Post autor: Ciemnoc »

Dzień dobry,

czy jest możliwe dotarcie do ksiąg z parafii Odrzywół spisanych przed 1787 rokiem? Próbowałem do nich dotrzeć przez Family Search, Szukaj w Archiwach, Genetykę, research w Internecie i niewiele udało mi się dowiedzieć.

Dotarłem do aktu ślubu moich 6 pradziadków Piotra Raczyńskiego i Małgorzaty Łukaszewskiej z 15 lutego 1791 (Kamienna Wola) i nie mogę ruszyć dalej z poszukiwaniami.

Mam także akty urodzenia ich dzieci Karola Raczyńskiego, mojego 5 pradziadka (ur. 3 listopada 1794 w Kamiennej Woli) oraz jego brata Adama Raczyńskiego (ur. 25 grudnia 1791 w Kamiennej Woli). Mam zarówno kościelny jak i cywilny akt ślubu Karola z Elżbietą Janiszewską z 1 marca 1821 r.

Będę wdzięczny za porady :)
_______
Radosław
Ostatnio zmieniony czw 18 sty 2024, 20:01 przez Ciemnoc, łącznie zmieniany 1 raz.
Janiszewska_Janka

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 2 times

Re: Parafia w Odrzywole - akta sprzed 1787 r.

Post autor: Janiszewska_Janka »

Ciemnoc pisze:Dzień dobry,

czy jest możliwe dotarcie do ksiąg z parafii Odrzywół spisanych przed 1787 rokiem? Próbowałem do nich dotrzeć przez Family Search, Szukaj w Archiwach, Genetykę, research w Internecie i niewiele udało mi się dowiedzieć.

Dotarłem do aktu ślubu moich 6 pradziadków Piotra Raczyńskiego i Małgorzaty Łukaszewskiej z 15 lutego 1791 (Kamienna Wola) i nie mogę ruszyć dalej z poszukiwaniami.

Mam także akty urodzenia ich dzieci Karola Raczyńskiego, mojego 5 pradziadka (ur. 3 listopada 1794 w Kamiennej Woli) oraz jego brata Adama Raczyńskiego (ur. 25 grudnia 1791 w Kamiennej Woli). Mam zarówno kościelny jak i cywilny akt ślubu Karola z Elżbietą Janiszewską z 1 marca 1821 r.

Będę wdzięczny za porady :)
_______
Radosław
Z informacji jaka jest tu:
https://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=5703
wynika, że księgi zachowane są właśnie od 1787 roku. Można jeszcze pytać w parafii Odrzywół czy coś więcej pozostało, ale słaba nadzieja.

Pozdrawiam
Janka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”