Wasilewski Antoni - Becejły, par Puńsk

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Domanika

Sympatyk

Post autor: Domanika »

Witajcie, zwracam się z prośbą o pomoc w ustaleniu pokrewieństwa. Po wykonaniu testu DNA wychodzi mojemu mężowi dość czyste połaczenie z kimś kto w rodzinie ma Annę Wasilewską.

Anna Wasilewska urodzona była miedzy 1820 rokiem a 1830 rokiem. Wyszła za mąż za Jana Franciszka Matusiewicza (1820). Urodziła mu dzieci min. Wincentego 1850 i Katarzynę 1847 (chyba). Dzieci rodziły się w Sidorach (par Jeleniewo). Nie wiem nic na temat jej rodziców.

W mojego męża drzewie występuje Antoni Wasilewski, z tego co ustaliłam mieszkał w Becejłach (par Puńsk), urodził się około 1832 roku . Wydaje mi się że dobrze typuje według Genetyki że Antoni Wasilewski to syn Piotra i Dominiki Ryskiewicz . Ożenił się z Marianna (Makarewicz) wdowa po Józefie Korkuciu.
Akt urodzenia 191 ,
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... b7f915f391

Akt ślubu , akt 36 https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/de/ ... ac935b208a

Próbuje ustalić czy Anna to siostra Antoniego. Ośrodki życia mieli oddalone od siebie o 10 km.

Może ktoś z Państwa mi pomoże ustalić dzieci rodziców Antoniego.
mjasion

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: mjasion »

Mam tę Annę w swoim drzewie. Nie jest ona moim przodkiem (żona brata mojej 3xprababci) i nie wiem niestety kto był jej rodzicami. Ślubu Jana Franciszka Matusiewicz z Anną nie ma ani w Jeleniewie (możliwe, że miał miejsce w niezachowanych latach 1844, 1845) ani w Puńsku. W akcie zgonu rodziców nie podano. W Przejmie Niskiej urodziła się w 1825 r. Anna Wasilewska c. Benedykta i Maryanny z Niewiadomskich - może to ta. Wasilewski to bardzo popularne nazwisko, więc ciężko bez dokumentów.
Pozdrawiam,
Marek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”