TVP - program o poszukiwaniu krewnych po II wojnie światowej

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

justyna_

Sympatyk

Post autor: justyna_ »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:Nie śledzę bieżączki dogłębnie, ale chyba TVP to nie nieboszczka na dziś, więc nie ma spadkobierców.
https://centruminformacji.tvp.pl/628614 ... le-osrodka
no ale kwerenda, rozpoznanie źródle to część pracy naukowej, nie chciałbym ingerować i ew. robić problem z zarzutami o niesamodzielność...
Otrzymałam na początku podpowiedź co do nazwy programu, nie było mnie wtedy na świecie, więc nie mogłam kojarzyć.
I przeczytałam jeszcze raz swoje posty, chyba nigdzie nie prosiłam o pomoc w "pracy naukowej" i nie prosiłam o ingerencję, dam sobie radę, dziękuję za troskę.
Napisałam, że rozpytam i zrobię najpierw kwerendę w bibliotece, a może ujęłam to w złe słowa? Przepraszam za niezgrabność w takim razie.

Podsumowując, dziękuję wszystkim za głosy i pomoc oraz przepraszam, że moje pytanie mogło zostać uznane, że chęć żerowania i wykorzystania pracy innych w "pracy naukowej".
Awatar użytkownika
Łukaszek_Mlonek

Sympatyk

Post autor: Łukaszek_Mlonek »

Justyno,
Eee.. nie dobiraj se do głowy!
Jak mówił znajomy góral z Muszyny.

Na koniec proponuję zmienić tytuł tematu:
Program Świadkowie lata 70. przodkowie?
Idę o zakład, że wiele osób starszych pamięta treść odcinków.

A może założyć również taki temat w odpowiednim miejscu na jakimś forum historycznym, II wojna itp.?
Pozdrawiam - Lanka

Żądasz przekładu z obcego języka - napisz wszystko co już wiesz i co jest w indeksach
Jak skutecznie napisać prośbę o tłumaczenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”