Rodzina Szabelski / Bielecki / Bieluch

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

lauraignatowicz

Sympatyk

Rodzina Szabelski / Bielecki / Bieluch

Post autor: lauraignatowicz »

Czesc!

Poszukuje rodziców mojej babci. Już wiele razy tu pisałam i tez sama próbowałam odnaleźć, ale nie udało mi się.

Babci rodzice nazywali się Mieczysław Szabelski i Anna Bielecka i więcej niestety nie znam, babcia była urodzona w 1956.r więc może to troszkę pomoc odnaleźć ich wiek. Babcia się urodziła w Świdnicy.

Wraz z rodzeństwem była oddana do domu dziecka kiedy miała około 5 lat. Jej rodzeństwo chyba młodsze.

Nawet nie wiem gdzie zacząć. I dodatkowo nie mieszkam w Polsce to sprawia mi trochę trudne odnaleźć informacje, tylko mogę przez internet.

Babcia testowała DNA, jesteśmy blisko połączeni do rodzin o nazwisku Bieluch (3-kuzyni) , spodziewam się ze to ze strony jej mamy Bieleckiej.

Babci wyniki DNA ciągną ja do okolicy Ostrołęka, z której strony tez te rodziny "Bieluch" pochodzą. Jest może możliwość odnaleźć z tego co znam od tych kuzynów i połączyć części pomiędzy. Ale tez nie wiem jak odnaleźć dokumenty prawidłowe i gdzie.

Jaka kolwiek pomoc by była dobra. Dziękuję bardzo!

--

Tej 3 kuzynki dziadek jest Józef Bieluch, a jego ojciec Adam Bieluch.

Jest napisane tak :

1907 43 Józef Bieluch Adam, Anna Łaszczych Bronisława Lech Wojciech, Rozalia Samorajczyk Myszyniec

Ale dalej o Adamie nie znalazłam nic. On może pomoc odkryć to połączenie do tej rodziny.

Dziekuje!

--
Laura
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”