Gubernia podolska - Kamieniec Podolski w spisach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witaj Joasiu.
Widzę, że wykonujesz tu kawał wspaniałej pracy dla forumowiczów. Może i mnie uda się skorzystać.
Poszukuję wszelkich danych na temat Witalisa Bilińskiego ur. w 1910 w Sutysce gub. Podolska, syna Mariana i Anieli z d. Piotrowskiej.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i serdecznie pozdrawiam, Leszek
Widzę, że wykonujesz tu kawał wspaniałej pracy dla forumowiczów. Może i mnie uda się skorzystać.
Poszukuję wszelkich danych na temat Witalisa Bilińskiego ur. w 1910 w Sutysce gub. Podolska, syna Mariana i Anieli z d. Piotrowskiej.
Pozdrawiam, Leszek Biliński
Witaj Leszku, oto co znalazłam :lass pisze:Witaj Joasiu.
Adres-Kalendarz Gub.Podolskiej rok 1895
Biliński Aref, Biliński Wasyli, Biliński Grzegorz s. Wasyla, Biliński Leonty, Biliński Paweł, Biliński Józef s. Edwarda,
Spis ziemian Gub. Podolskiej rok 1914
Bilińska Zofia córka Osipa, sioło : Dzielencze, wołość Trietelniska, ujezd Proskurowskij
Biliński Witalij syn Bronisława, sioło : Dzielencze, wołość Trietelniska, ujezd Proskurowskij
Biliński Leonid syn Bronisława, sioło : Dzielencze, wołość Trietelniska, ujezd Proskurowskij
Biliński Józef syn Stiepana/Stefana, sioło : Wiły-Jarugskie, ujezd Jampolski
Bilińska Anastazja córka Pawła, sioło: Zagorjany - ujezd Uszczickij
Spis ziemian Gub. Podolskiej rok 1898
Biliński Bronisław s. Dawida
Która z w/w osób Cię interesuje z roku 1895 ?
jeżeli chodzi o spisy ziemian więcej informacji nie posiadam.
Nazwisko Biliński występuje też w wykazie dworzan Gub. Podolskiej z roku 1897 - jeżeli chcesz podeślę informacje emailem tylko napisz mi na priv swoje namiary.
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Witajridnar pisze:Dziękuję za tak szybka odpowiedz
A czy w którejś z późniejszych ksiąg nazwisko SZYDLARSKI również się pojawia (byłbym wdzięczny za każda informacje)
sprawdziłam wszyskie materiały i...nazwisko Szydlarski nigdzie nie figuruje. Dziwne...być może pod koniec lat 1700 albo na początku 1800 przeprowadzili się/emigrowali na inne tereny;
Joanna z d. Sawicka
-
Grzegorz_M

-
Grzegorz_M

Spis ziemian Gub.Podolskiej rok 1914Grzegorz_M pisze:Dziękuje za odpisanie pani Joanno szkoda że nie ma będę szukać dalej:)
a jest jeszcze możliwość sprawdzenia dwóch nazwisk Szatyn i Brzozowski
Pozdrawiam Grzegorz
ujezd Olgopolski
Brzozowski Włodzimierz syn Jana, Żabokricz , wołość Pesczańska
Brzozowski Fadiej syn Jana, sioło Popieluki, wołość Pesczańska
Brzozowski-Belina Karol syn Zenona, sioło Sokołowka, wołość Miastkowska
ujezd Uszczicki
Brzozowski Jan syn Zenona , sioło:Kaljusik, Kurniki, łŁomaczincy
ujezd Leticzewski
Brzozowska Raisa córka Timofieja, sioło Szarki
ujezd Bracławski
Brzozowski Władysław syn Jana, sioło Cybulewka, wołość Trostjanecka
Brzozowski Karol syn Zenona, sioło Kitajgorod, wołość Sawinecka
Nazwisko Brzozowski widnieje również w spisie dworzan Gub.Podolskiej z 1897 roku.
Nazwiska Szatyn nie znalazłam.
Joanna z d. Sawicka
-
persson_ela

Re: Spis ludności Kamieńca Podolskiego np.z 1904 roku
joannayvona2302 pisze:Witajcie ...
posiadam jeden spis z Kamieńca Podolskiego...napiszcie nazwiska i imiona szukanych
Prosze o sprawdzenie nazwiska Jakowicki.
Dziekuje i pozdrawiam Ela
Witaj Elupersson_ela pisze:joannayvona2302 pisze:Witajcie ...
posiadam jeden spis z Kamieńca Podolskiego...napiszcie nazwiska i imiona szukanych
Prosze o sprawdzenie nazwiska Jakowicki.
Dziekuje i pozdrawiam Ela
w żadnej księdze Gub.Podolskiej nie znalazłam nazwiska Jakowicki.
Joanna z d. Sawicka
Witam serdecznie
Szukam wszelkich informacji na temat rodzin: Jurczenko, Telega oraz Cymbalista. W 1944r czlonkowie tych rodzin zamieszkiwali wies Palikrowy.
Z gory dziekuje
Anna TimeSt
Szukam wszelkich informacji na temat rodzin: Jurczenko, Telega oraz Cymbalista. W 1944r czlonkowie tych rodzin zamieszkiwali wies Palikrowy.
Z gory dziekuje
Anna TimeSt
Pamiętajcie ze ten spis o którym jest tu mowa nie jest spisem ludności Kamieńca w scisłym znaczeniu!! To innego rodzaju spis obejmujący niewielką liczbe mieszkańców miasta.W 1904 roku i wczesniej w Kamieńcu mieszali przodowie mojej mamy i było ich tam sporo, a w tym spisie Joanny brak takiego nazwiska.
Z tego co wiem istnieje spis ludności Kamieńca, w takim rozumieniu w jakim rozumie się spisy mieszkańców, z 1903 roku. Byc może ma go Ossolineum.Czy ma go jeszcze ktoś nie wiem ale chyba widziałem inf.na jego temat na stronie Pana Chowańca.
Stefan
Z tego co wiem istnieje spis ludności Kamieńca, w takim rozumieniu w jakim rozumie się spisy mieszkańców, z 1903 roku. Byc może ma go Ossolineum.Czy ma go jeszcze ktoś nie wiem ale chyba widziałem inf.na jego temat na stronie Pana Chowańca.
Stefan
Witaj Stefanie...Marszycki pisze:Pamiętajcie ze ten spis o którym jest tu mowa nie jest spisem ludności Kamieńca w scisłym znaczeniu!! To innego rodzaju spis obejmujący niewielką liczbe mieszkańców miasta.W 1904 roku i wczesniej w Kamieńcu mieszali przodowie mojej mamy i było ich tam sporo, a w tym spisie Joanny brak takiego nazwiska.
Stefan
poproszę Marię o modyfikację tematu;
ściślej mówiąc korzystam z wielu ksiąg/różnych spisów Gub. Podolskiej z różnych lat ( Kamieniec też jest ) - sprawdzam je wszystkie; żeby nie zakładać np. 5 różnych tematów założyłam jeden...
mam nadzieję, że dobrze zrobiłam ?
Stefanie a może jeszcze raz napiszesz swoje poszukiwane nazwisko ?
ksiąg przybyło
Joanna z d. Sawicka