Cmentarz w Witonii, województwo łódzkie
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
kody.everitt
Dzień dobry wszystkim, przepraszam za jakiekolwiek błędy w moim piśmie, mieszkam w Australii i moim językiem ojczystym jest angielski. Moi przodkowie pochodzą z miejscowości Witonia w powiecie łęczyckim w województwie łódzkim i sądzę, że tam pochowani byli dziadkowie mojego pradziadka, a także słyszałem, że odwiedzający widzieli nazwiska rodzin na pomnikach na cmentarzu. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Bardzo chciałbym wiedzieć, czy moi przodkowie mieli tam groby i zobaczyć zdjęcia. Moi przodkowie nazywali się Józef Pik, który zmarł 11 października 1932 w Karkoszkach gm. Witonia i jego żona Małgorzata Pik (z.d. Sikorska), którzy zmarli 14 marca 1939 r. Bardzo chciałbym się dowiedzieć, czy na cmentarzu są w ogóle jakieś groby o nazwiskach „Pik” lub innym nazwisku rodzinnym „Szybkowski”/„Szypkowski”. Dziękuję bardzo każdemu kto chce pomóc.
-
mariuszek69

- Kontakt:
Mieszkam niedaleko Witoni i chętnie pojadę tam na cmentarz i poszukam nazwisk, o które pytasz. Ale dopiero jak się pogoda poprawi. Aktualnie u nas zimno, wietrznie i czasem śnieg posypie co utrudnia odczytywania napisów z nagrobków.
Pozdrawiam,
Mariusz
Pozdrawiam,
Mariusz
-
kody.everitt
Re: Cmentarz w Witonii, województwo łódzkie
Dziękuję Mariuszu, będę niezmiernie wdzięczny za pomoc!mariuszek69 pisze:Mieszkam niedaleko Witoni i chętnie pojadę tam na cmentarz i poszukam nazwisk, o które pytasz. Ale dopiero jak się pogoda poprawi. Aktualnie u nas zimno, wietrznie i czasem śnieg posypie co utrudnia odczytywania napisów z nagrobków.
Pozdrawiam,
Mariusz
Z wyrazami szacunku,
Kody
- Krystyna.waw

- Podziękował: 11 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
-
mariuszek69

- Kontakt:
Byłem wczoraj w Witoni i zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć. Wszystkie są na Billiongraves: https://billiongraves.com/cemetery/Wito ... /volunteer
Kody, niestety nie mam dobrych wiadomości. Nie znalazłem nazwiska Pik ani Szybkowski czy Szypkowski. Znalazłam dwa groby z nazwiskiem Sikorski, ale to być może przypadkowa zbieżność.
Krystyno, Stolińscy występują bardzo licznie, znalazłem też Popławskich i Baranowskich. Niektóre nagrobki były mało czytelne, może być trudno wszystko odczytać ze zdjęć. Jeśli tak się zdarzy to pisz do mnie na priv, w niektórych przypadkach zrobiłem notatki na podstawie tego co odczytałem na miejscu.
Pozdrawiam,
Mariusz
Kody, niestety nie mam dobrych wiadomości. Nie znalazłem nazwiska Pik ani Szybkowski czy Szypkowski. Znalazłam dwa groby z nazwiskiem Sikorski, ale to być może przypadkowa zbieżność.
Krystyno, Stolińscy występują bardzo licznie, znalazłem też Popławskich i Baranowskich. Niektóre nagrobki były mało czytelne, może być trudno wszystko odczytać ze zdjęć. Jeśli tak się zdarzy to pisz do mnie na priv, w niektórych przypadkach zrobiłem notatki na podstawie tego co odczytałem na miejscu.
Pozdrawiam,
Mariusz
- Krystyna.waw

Bardzo, bardzo dziękuję!mariuszek69 pisze: Krystyno, Stolińscy występują bardzo licznie, znalazłem też Popławskich i Baranowskich. Niektóre nagrobki były mało czytelne, może być trudno wszystko odczytać ze zdjęć
Ale nie umiem...
Specjalnie się zarejestrowałam, ale szukając po nazwisku widzę tylko dwa zdjęcia Stolińskich. Popławskich, Baranowskich brak.
Klik na zielone punkty na mapie cmentarza - miniaturki których nie umiem powiększyć
Available to transcribe in 12.8 days - mam być cierpliwa?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
mariuszek69

- Kontakt:
- Krystyna.waw

Dzień dobry,
Mam przodków z Witonii. Czy są w Witonii jakieś groby pod nazwiskiem Osmulski/Kosmalski ? Jeśli tak, czyby mógł ktoś dodać zdjęcia grobów na BilionGraves? (i grobów obok, może rodzina jest pochowana obok)
Nie mieszkam w Witonii i nawet nie wiem, czy jakiś grób pod tym nazwiskiem
Bardzo dziękuję, Leon Zn
Mam przodków z Witonii. Czy są w Witonii jakieś groby pod nazwiskiem Osmulski/Kosmalski ? Jeśli tak, czyby mógł ktoś dodać zdjęcia grobów na BilionGraves? (i grobów obok, może rodzina jest pochowana obok)
Nie mieszkam w Witonii i nawet nie wiem, czy jakiś grób pod tym nazwiskiem
Bardzo dziękuję, Leon Zn
-
jackowski11

Dzień dobry,
Gdyby potomkowie Osmulskich zobaczyli ten post, mam drzewo genealogiczne na Geni i mogę dodać potomków. Historia rodzinna Osmulskich mnie bardzo interesuje.
Mail: leo0710gene@gmail.com
Czyżby mógł ktoś, kto byłby z okolic Witonii, dodać groby pod nazwiskiem Osmulski na BilionGraves? Nie wiem czy groby jeszcze istnieją.
Bardzo dziękuję,
Leon Zn
Gdyby potomkowie Osmulskich zobaczyli ten post, mam drzewo genealogiczne na Geni i mogę dodać potomków. Historia rodzinna Osmulskich mnie bardzo interesuje.
Mail: leo0710gene@gmail.com
Czyżby mógł ktoś, kto byłby z okolic Witonii, dodać groby pod nazwiskiem Osmulski na BilionGraves? Nie wiem czy groby jeszcze istnieją.
Bardzo dziękuję,
Leon Zn