Komarów, Poszukiwany akt urodzenia z parafii

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

koryl_hanna

Komarów, Poszukiwany akt urodzenia z parafii

Post autor: koryl_hanna »

> Poszukuję osób, rodzin T:"Poszukiwany akt urodzenia z parafii Komarów"
Dobry wieczór, poszukuję aktu urodzenia Franciszka Bakuna urodzonego 24 października 1929r. w parafii Komarów. Jego rodzicami byli Antoni Bakun oraz Aniela Przyczyna. Z aktu ich syna chcę wywnioskować mniej więcej ich rok urodzenia. Dziękuję za informację
krupabeata

Sympatyk
Legenda

Post autor: krupabeata »

A może coś o Antonim wiadomo, może zmarł w 1986?
koryl_hanna

Wszystkie informacje jakie posiadam są z mojej rodziny, więc gdyby zmarł w 1986 zapewne tę informację bym posiadała, aczkolwiek dopuszczam taką możliwość, że mógł umrzeć w tym roku. Wiem, że Antoni na pewno posiadał jeszcze trójkę dzieci, znanych niestety żyjącym w rodzinie tylko przez pseudonimy, na pewno było jeszcze dwóch synów. Bardzo trudno mi rozwinąć tę gałąź rodziny ze względu na brak dat konkretnych właśnie Antoniego i Anieli.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Dzwoniłaś do USC, żeby się dowiedzieć czy mają, czy oddali do AP?
Może na lubelskim forum ktoś coś wie?
https://lubgens.eu/viewtopic.php?f=2&t= ... B3w#p29375
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
koryl_hanna

Patrzyłam wszystkie strony genealogiczne, żeby znaleźć jakąkolwiek informację na ten temat, niestety bez skutku. Oczywiście nazwisko Bakun się pojawia, ale nie z parafii Krasnobród, co już prowadzi do kolejnych pytań, czy nie pochodzili z innej parafii.
Krzysiek_

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Krzysiek_ »

Przecież 1929 r. jeszcze co najmniej 5-6 lat przeleży w USC. Można spróbować też kontaktu z parafią, ale proboszczowie z tych stron są raczej niezbyt chętni do pomocy.
Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Poszukiwanie aktu ślubu Krasnobród/Komarów

Post autor: Marcin.Rybicki »

W zasobach prywatnych nikt nie ma tego aktu. Natomiast można wskazać miejsca gdzie należy szukać tego dokumentu. Jeśli wzięli ślub w Komarowie lub Łabuniach, to należy kontaktować się z AP Zamość. Jeśli wzięli ślub w Krasnobrodzie, to należy się kontaktować z USC Krasnobród.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”