Dzień dobry,
poszuję grobu (informacji z inskrypcji nagrobnej lub zdjęcia) z cmentarza przy Powstańców Śląskich.
Posiadam jedynie imię, nazwisko (Janina Batycka) a data zgonu to powojenna.
Niestety grobonet nie pomaga.
Może ktoś pomoże z miejscowych ?
Witam,
czy ktoś z Państwa bywa może na tym cmentarzu parafialnym NMP przy ul.Powst.Sl w Bytomiu i mógłby sfotografować jeden grób?
Pole II miejsce 426 Cymbalista Władysław 20.9.1913-8.1.1988
Bardzo proszę i dziękuję
Marianno, w Bytomiu pochowana jest Halina Zofia Kłoszewska z domu Szarlip.
Urodzona w 1923, zmarła w połowie lat 70. - niestety, nie wiem, na jakim cmentarzu ją pochowano.
W Bytomiu pochowana jest także jej matka Helena Rozalia (1905-1959)
Prawdopodobnie pod nazwiskiem Szarlip, ale może wróciła do panieńskiego Kamińska.
Może kiedyś te nazwiska wpadną ci w oko...
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Krystyno, rozmawiałam dzisiaj z panem, który prowadzi biuro cmentarne przy ul. Powstańców Śl. w Bytomiu.
Księgi zmarłych tego cmentarza są prowadzone od roku 1960 wg dat zgonu, nie nazwisk. Cmentarz ma groby jeszcze sprzed I wojny światowej. Jest ich tysiące.
Takich starych cmentarzy w Bytomiu jest 3. Jakby pani miała jakieś konkretniejsze dane to może udałoby się je odnaleźć. W miarę możliwości będę starała się szukać.
Pięknie dziękuję za dobre chęci, ale niestety nie widzę szans na dowiedzenie się czegoś dokładniejszego
Mam tylko dopisek na akcie urodzin Heleny Rozalii Kamińskiej z Gródka na Lubelszczyźnie https://ibb.co/gj85rv0
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Czy ktoś bywa na cmentarzu Trójcy Świętej - Bytom, ul. Kraszewskiego?
Byłbym wdzięczny za zdjęcie jednego grobu.
Ponoć nr 110 na polu 2.
Pochowane: 1970 Anna Gołębska i 2006 Krystyna Gruszecka.
Dzien dobry,
Prosze o pomoc w sfotografowaniu nagrobku siostry mojego pra pra dziadka Macieja- Jozefy Michalik z domu Strzeleckiej.
Wg zapiskow z pamietnika kuzyna mojego dziadka, Jozefa pochowana jest na cmentarzu Mater Dolorosa w Bytomiu. Sektor 478 przy Ul Pieczarskiej lub Piekarskiej.
Dzień dobry,
Cmentarz Mater Dolorosa ma niestety inną numerację. Jeśli ustaliłaby Pani u zarządcy cmentarza położenie groby, mógłby wykonać w tym tygodniu zdjęcie.