Metryki w archiwum grodzienskim. Prosze przeszukac ponizszy plik na wpis miedzy 9 i 10 stronajarymi pisze:Ja w okolicach Lidy - szukam ksiąg ślubów ze Słonima z 1937 roku
http://kresy.genealodzy.pl/zbior/pdf/za ... rodnie.pdf
pzdr
misty69
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Metryki w archiwum grodzienskim. Prosze przeszukac ponizszy plik na wpis miedzy 9 i 10 stronajarymi pisze:Ja w okolicach Lidy - szukam ksiąg ślubów ze Słonima z 1937 roku

Po dziesięciu latach dodam, że ukazała się druga edycja tego spisu:Nowik_Andrzej pisze:"Spis katolików parafii Żołudek z 1700 r."
(tytuł oryginalny: "Komput katolików do parafii kościoła żołudzkiego którzy do spowiedzi chodzą, którzy zaś w leciech niedorosłych jeszcze nie dochodzą anno 1700 od dnia 6 januarii") został opublikowany przez panów Grzegorza Błaszczyka i Jerzego Ochmańskiego w "Lituano-Slavica Posnaniensia" 2 (1987), s. 227-244. Jest to status animarum z liczących ponad trzy tysiące stron akt wizytacja diecezji wileńskiej z lat 1700-1717, przechowywanych w Bibliotece Książąt Czartoryskich w Krakowie (rkps. nr 1775, s. 2851-2864).

Archiwum w Grodnie. Na fs urodzenia do 1890YoruNoShijin pisze:Dzień dobry,
Poszukuję informacji o Bronisławie Tchórzewskiej z d. Rodziewicz ur. 8.12.1898 w Żyrmunach, pow. Lida (dane za aktem zgou), imiona rodziców nieznane. Gdzie mogę znaleźć jej akt urodzenia?