Emilia Radzikowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Tom57

Sympatyk

Emilia Radzikowska

Post autor: Tom57 »

Pomocy.
W żaden sposób nie mogę ustalić dalszych losów Emilii z Radzikowskich urodzonej w roku 1852 nr aktu 224 link; https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=2.25
Nie znalazłem Emilii z Radzikowskich ani w aktach zgonów ani w rejestrze zawartych małżeństw.
Bardzo możliwe, że coś robię nie tak, bo nie jestem zbyt biegły w tych tematach.
Zatem może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc w tej sprawie?
Tomek.
Tom57

Sympatyk

Re: Emilia Radzikowska

Czy naprawdę nic sę nie da ustalić w tej sprawie?
Tomek
Tom57 pisze:Pomocy.
W żaden sposób nie mogę ustalić dalszych losów Emilii z Radzikowskich urodzonej w roku 1852 nr aktu 224 link; https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=2.25
Nie znalazłem Emilii z Radzikowskich ani w aktach zgonów ani w rejestrze zawartych małżeństw.
Bardzo możliwe, że coś robię nie tak, bo nie jestem zbyt biegły w tych tematach.
Tomek.
Tom57

Sympatyk

I co i dalej nic? To może choć ktoś próbował mi pomóc?
Pozdrawiam
tomek
Tom57 pisze:Pomocy.
Tomek.
Józef_Pawłowski

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Józef_Pawłowski »

Emilia zmarła 27 grudnia 1852 r przeżywszy trzy kwartały jak zapisano w poniższym akcie zgonu (nr 357 z 1852 r.)

https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ki=6080365

Przepraszam moja pomyłka wycofuję się z powyższego

Pozdrawiam
Józef
Tom57

Sympatyk

Josy64
Dzięki przynajmniej za szczere chęci.
Również pozdrawiam,
tomek.
herka

Sympatyk

Post autor: herka »

Nie napisał Pan jak i gdzie Pan sprawdzał.
Czy sprawdzał Pan w wyszukiwarce czy rok po roku w par. Zbuczyn na SZWA? Parafia Zbuczyn nie jest w całości zindeksowana w genetece i np. zgony mają lukę od 1856 do 1911r.
Pozdrawiam
Krzysiek
poszukuję metryki urodzenia Teofili Skolimowskiej ur. ok. 1825r w parafii Mordy(?), córki Wincentego i Marianny.
Janiszewska_Janka

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Janiszewska_Janka »

herka pisze:Nie napisał Pan jak i gdzie Pan sprawdzał.
Czy sprawdzał Pan w wyszukiwarce czy rok po roku w par. Zbuczyn na SZWA? Parafia Zbuczyn nie jest w całości zindeksowana w genetece i np. zgony mają lukę od 1856 do 1911r.
Pozdrawiam
Krzysiek
Dokładnie tak trzeba zrobić, szukać akt po akcie w SzwA.Warto podjąć się indeksacji tej parafii Zbuczyn i odnajdzie się znacznie więcej informacji o tej rodzinie.
Wg indeksów para Antoni Radziszewski i Eleonora Krasuska ślub 1840 r
miała dzieci: 1) Ewa Marianna ur 1842 zm1843
2) Marianna ur 1845 I ślub !865 Sobiczewski II ślub 1871 Feliks Krasuski
3) Antonina ur 1851 zm 1851
4) Emilia ur 1852, nie brała w tej parafii ślubu do 1879 r i nie zmarła do 1856 roku.
Nie ma w indeksach także zgonu rodziców Emilii do końca 1856 r więc warto sprawdzić porządnie tę parafię bo raczej siedzieli na swoich częściach dziedzicznych.

powodzenia i pozdrawiam
Janka
Tom57

Sympatyk

Szukałem w SzWA parafii Zbuczyn i parafii Siedlce rok po roku i nic nie znalazłem. Mrówcza robota i nic. Zatem zakładam, że Emilia zmarła jako panna po roku 1920, a tego okresu AP w Siedlcach jeszcze nie udostępniło w SzWA.
Pozdrawiam
Tomek.
Janiszewska_Janka pisze:
herka pisze:Nie napisał Pan jak i gdzie Pan sprawdzał.
Pozdrawiam
Krzysiek
Dokładnie tak trzeba zrobić, szukać akt po akcie w SzwA.Warto podjąć się indeksacji tej parafii Zbuczyn i odnajdzie się znacznie więcej informacji o tej rodzinie.
Wg indeksów para Antoni Radziszewski i Eleonora Krasuska ślub 1840 r
miała dzieci: 1) Ewa Marianna ur 1842 zm1843
2) Marianna ur 1845 I ślub !865 Sobiczewski II ślub 1871 Feliks Krasuski
3) Antonina ur 1851 zm 1851
4) Emilia ur 1852, nie brała w tej parafii ślubu do 1879 r i nie zmarła do 1856 roku.
Nie ma w indeksach także zgonu rodziców Emilii do końca 1856 r więc warto sprawdzić porządnie tę parafię bo raczej siedzieli na swoich częściach dziedzicznych.

powodzenia i pozdrawiam
Janka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”