> Poszukuję osób, rodzin T:"Adam "Kraczek" Maleszewski; Maciej "Kraczek"
Poszukuje informacji, które mogłyby mnie naprowadzić lub rozwikłać moje wątpliwości.
Dane naprowadzające: Parafia Kosów Lacki, miejscowości Maleszewa Stara i Nowa. Lata 1680 i wczesniej do 1748 r..
Informacje sprawdzone, które posiadam na podstawie indeksów slubów/urodzeń itp.
Adam "Kraczek" Maleszewski wziął ślub w 1748 r. z Małgorzatą "Kłysówną" Maleszewska (szlachetna) - ur. w 1729 r. w Maleszewie Nowej (c. Adama "Kłys" Maleszewskiego i Marianny "Lizaczkówny" Maleszewskiej).
Adam "Kraczek" prawdopodobnie syn Macieja (informacja z 1748 r. o 100 złp na rzecz Małgorzaty Maleszewskiej, c. Adama).
Jest też Maciej Maleszewski ur. 1680 r. syn Oktawiana (prawdopodobnie "Kraczek") z Maleszewy.
Chodzi mi o odnalezienie imion ojca i matki Adama "Kraczek" Maleszewskiego lub potwierdzenie, że jest to ww. Maciej. Nie mam imienia matki Adama Maleszewskiego i nie mam informacji z jego urodzenia.
Bedę wdzięczny za każdą wskazówkę. Jeśli inne informację z tej gałęzi będą potrzebne to opiszę. Mam trochę danych równoległych do Macieja (rodzeństwo) i rodziców.
Brakuje mi powiązania między Adamem i ojcem Maciejem lub informacji o innych rodzicach wskazanego Adama Maleszewskiego.
Maleszewski Adam "Kraczek"; Maciej "Kraczek
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Maleszewski Adam "Kraczek"; Maciej "Kraczek
Po weryfikacji źródeł ścieżka do Oktawiana wydaje się fałszywa. Najprawdopodobniej ojcem ww. Adama "Kraczek" Maleszewskiego był Maciej "Serglik", "Krzysik" ur. 1697 r. Dalej linia to Walenty "Kraczek" Maleszewski ur. prawdopodobnie 1637 r., syn Krzysztofa (może to od niego "Krzysik") i dalej Stanisław "Kraczek" Maleszewski (ok. 1600 r.). Jeśli ktoś posiada informacje o powiązaniach ww. osób lub jakiekolwiek informacje zahaczające o te osoby to chętnie bym się z nimi zapoznał.
Drugi wątek, który chciałbym zgłębić to: ww. Adam Maleszewski miał syna Mateusza Maleszewskiego ur. w 1750 r., który ożenił się z Helena Klepacką. Szukam informacji o ślubie i pochodzeniu Heleny Klepackiej.
z góry dziękuję za jakikolwiek naprowadzenia na źródła.
Drugi wątek, który chciałbym zgłębić to: ww. Adam Maleszewski miał syna Mateusza Maleszewskiego ur. w 1750 r., który ożenił się z Helena Klepacką. Szukam informacji o ślubie i pochodzeniu Heleny Klepackiej.
z góry dziękuję za jakikolwiek naprowadzenia na źródła.