Witam,
Gdzie mogę znaleźć zapisy z Księgi Chrztów z Parafii Gołuchów powyżej roku 1853?
Mój pradziadek urodził się w Przekupowie, w październiku 1867 r. i bardzo mi zależy, aby pozyskać dokument o jego chrzcinach. Problemem jest tylko to, że nie wiem, gdzie szukać?
Przekupów - Parafia Gołuchów
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Przekupów - Parafia Gołuchów
Może się przyda.
Księga ludności Przekupów gmina Gołuchów 1871-1892 i 1893-1922
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... spol_cur=4
Księga ludności Przekupów gmina Gołuchów 1871-1892 i 1893-1922
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... spol_cur=4
Bożena
Re: Przekupów - Parafia Gołuchów
[quote="puszek"]Może się przyda.[/quote]
Dzięki, Bożeno za ten link. Niestety, nie przydał się... Wiedziałem już wcześniej, że moi przodkowie mieszkali na tych terenach. Wpisane tam daty urodzeń też nie są wiarygodne na 100% - np. przy moim pradziadku widnieje data 9.1867, a wiem to z jego aktu ślubu, że urodził się dokładnie 11.10.1867.
Niemniej dziękuję za ten jedyny odzew w sprawie dokumentów z gminy Gołuchów.
Dzięki, Bożeno za ten link. Niestety, nie przydał się... Wiedziałem już wcześniej, że moi przodkowie mieszkali na tych terenach. Wpisane tam daty urodzeń też nie są wiarygodne na 100% - np. przy moim pradziadku widnieje data 9.1867, a wiem to z jego aktu ślubu, że urodził się dokładnie 11.10.1867.
Niemniej dziękuję za ten jedyny odzew w sprawie dokumentów z gminy Gołuchów.
Pozdrawiam - Wiesław
Nikt nie odpowiada , bo ksiąg w archiwach nie ma.
A tą datą urodzin, to nie wiadomo ,gdzie jest pomyłka , dopóki nie znajdzie się aktu urodzenia.
Pozdrawiam
Janusz
A tą datą urodzin, to nie wiadomo ,gdzie jest pomyłka , dopóki nie znajdzie się aktu urodzenia.
Pozdrawiam
Janusz
[quote="janusz59"]A tą datą urodzin, to nie wiadomo ,gdzie jest pomyłka , dopóki nie znajdzie się aktu urodzenia.[/quote]
I o to mi chodzi, Januszu - znaleźć [b]akt urodzenia[/b]! Ale jeśli nie znajdą się Księgi Urodzeń, to d... blada (sorry za ten kolokwializm).
I o to mi chodzi, Januszu - znaleźć [b]akt urodzenia[/b]! Ale jeśli nie znajdą się Księgi Urodzeń, to d... blada (sorry za ten kolokwializm).
Pozdrawiam - Wiesław
Odpowiadam . Nie ma gołuchowskich ksiąg z okresu po 1853 roku w archiwach . Może na strychu plebanii ( w co wątpię, bo kościół był zburzony w czasie wojny).
Pozdrawiam
Janusz
Pozdrawiam
Janusz