Bernard Niewrzol & Francisca Piela

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

briankaess

Sympatyk

Bernard Niewrzol & Francisca Piela

Post autor: briankaess »

Poszukuję wszelkich informacji na temat Bernarda Niewrzola (ur. ok. 1778-) i jego żony Franciszki Pieli (ur. ok. 1783-) z Markowitz w Raciborzu. Jego ojcem był Szymon Niewrzol, ale nieświadomy obecności swojej mamy i rodzeństwa. Każdy, kto ma informacje na temat Niewrzoli lub Pieli, może podzielić się nimi, jeśli tylko chce.
Dzięki,
Briana
Arturro

Sympatyk
Tytan

Post autor: Arturro »

Dobry wieczór,

Franciszka Piela (Pila, Piła, Pyła), córka Jury (czyli Jerzego, po niemiecku Georg), urodziła się 31.10.1782 w Adamowicach.
Jej ojciec, Georg Pila brał ślub 03.10.1779 w Markowicach z Klarą Broża.

Natomiast Bernard Niewrzoł pochodził z Gaszowic, a Gaszowice podlegały pod parafię w Lyskach. Wtóropisy z Lysek zachowały się szczątkowo i są wszystkie zindeksowane.
By odnaleźć akt urodzenia Bernarda i jego przodków, należy zwrócić się do Archiwum Archidiecezji Katowickiej:
https://archiwum.archidiecezjakatowicka ... arafia/215

Artur
briankaess

Sympatyk

Post autor: briankaess »

Czy znasz jakieś rodzeństwo Franziski Pieli? Albo jacyś członkowie rodziny jej Mamy Klary Broży? Dziękuję bardzo za podane informacje.
Briana
Arturro

Sympatyk
Tytan

Post autor: Arturro »

Rodzeństwo Klary Broża można wedle ślubów jedynie wyłapać - są w Genetece.

Rodzeństwo Franciszki Piela jest w skorowidzu, który jest dostępny na FS.

Ja generalnie pomagam w odnalezieniu przodków, a nie rodzeństwa przodków, chyba, że to jakoś pomaga odnaleźć rodziców - po prostu nie mam na to czasu. Pobieżnie sprawdzając: Franciszka miała brata Józefa i siostrę Klarę. Może w Genetece coś więcej będzie.

Artur
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”