Antoni Stusowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Zdzisław_Rak

Antoni Stusowski

Post autor: Zdzisław_Rak »

Poszukuję informacji o dacie urodzenia oraz imionach rodziców i nazwisku rodowym matki mojego pradziadka Antoniego Stusowskiego (może być też zapisany jako Stosowski lub Stósowski) urodzonego prawdopodobnie w Przysiekach koło Jasła (mniej prawdopodobne, że w Trzcinicy) około roku 1864. Poszukuję też informacji dotyczących dokładnej daty zawarcia przez niego  małżeństwa z Zuzanną Cetnar w Trzcinicy prawdopodobnie w 1889 r. a także daty urodzenia (prawdopodobnie w Trzcinicy) jego pierwszego syna Władysława (prawdopodobnie  1890 r.). Pozostałe jego dzieci, w tym moja babcia urodziły się w Przysiekach.
Czy ktoś może spotkał wpisy tego nazwiska do Ksiąg Parafialnych w miejscowościach około Jasła dokonane w  XVIII wieku ?
Będę wdzięczny za każdą informację.
puszek

Sympatyk

Antoni Stusowski

Post autor: puszek »

W Genetyce jest napisane kiedy zawarł ślub Antoni z Zuzanną i gdzie należy pisać o ten akt ślubu.
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”