Starczewski/Orłowska

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 3 times

Starczewski/Orłowska

Post autor: kwroblewska »

Witam,

Poszukuję parafii, w której brali ślub Nobilis Piotr Starczewski i Marianna Orłowska. Lata sądzę 1785-1789, gdyż w 1790r w par. Skołatowo urodził się ich syn. Może ktoś w swoich poszukiwaniach spotkał akt ślubu tej pary,

lub może akty zgonu Piotra Starczewskiego i Marianny Starczewskiej z Orłowskich ok. 1825r.

Pozdrawiam

Krystyna
Sokolnicki_Krzysztof

Sympatyk
Kontakt:

Re: Starczewski/Orłowska

Post autor: Sokolnicki_Krzysztof »

kwroblewska pisze:Witam,

Poszukuję parafii, w której brali ślub Nobilis Piotr Starczewski i Marianna Orłowska. Lata sądzę 1785-1789, gdyż w 1790r w par. Skołatowo urodził się ich syn. Może ktoś w swoich poszukiwaniach spotkał akt ślubu tej pary,

lub może akty zgonu Piotra Starczewskiego i Marianny Starczewskiej z Orłowskich ok. 1825r.

Pozdrawiam

Krystyna
Witam,

Po pierwsze poszukuje Pani nie parafii tylko metryki, po drugie znalazłem wpis:
Piotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw.
Reszta w archiwum AD Płock.
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Witam,
Piotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw
Cóż ale nie potrafię odszukać tego aktu w metrykach :(. Gdyby podał Pan parafię będę wdzięczna chociaż szukam Marianny Orłowskiej i ślubu ok.10 lat później, gdyż wspomniany przeze mnie Piotr Starczewskich wzmiankowany jest w podanym zakresie lat w par. Skołatowo jako kawaler.

Pozdrawiam

Krystyna
Sokolnicki_Krzysztof

Sympatyk
Kontakt:

kwroblewska pisze:Witam,
Piotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw
Cóż ale nie potrafię odszukać tego aktu w metrykach :(. Gdyby podał Pan parafię będę wdzięczna chociaż szukam Marianny Orłowskiej i ślubu ok.10 lat później, gdyż wspomniany przeze mnie Piotr Starczewskich wzmiankowany jest w podanym zakresie lat w par. Skołatowo jako kawaler.

Pozdrawiam

Krystyna
Przecież właśnie o parafii Skołatowo piszę, znalazłem ten zapis w sumariuszu tejże parafii. Data różni się nie wiele od podanej przez Panią więc mogą to być właśnie te osoby.
Sokolnicki_Krzysztof

Sympatyk
Kontakt:

Proszę podać mi e-maila na PW to wyślę fotokopię tego sumariusza.
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

DZiękuję za zainteresowanie się problemem
Coś PW nie działa. Wysłałam do Pana mój adres mailowy przez formularz na Pana adres mailowy.

Z pozdrowieniami

Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”