Starczewski/Orłowska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- kwroblewska

- Otrzymał podziękowania: 3 times
Starczewski/Orłowska
Witam,
Poszukuję parafii, w której brali ślub Nobilis Piotr Starczewski i Marianna Orłowska. Lata sądzę 1785-1789, gdyż w 1790r w par. Skołatowo urodził się ich syn. Może ktoś w swoich poszukiwaniach spotkał akt ślubu tej pary,
lub może akty zgonu Piotra Starczewskiego i Marianny Starczewskiej z Orłowskich ok. 1825r.
Pozdrawiam
Krystyna
Poszukuję parafii, w której brali ślub Nobilis Piotr Starczewski i Marianna Orłowska. Lata sądzę 1785-1789, gdyż w 1790r w par. Skołatowo urodził się ich syn. Może ktoś w swoich poszukiwaniach spotkał akt ślubu tej pary,
lub może akty zgonu Piotra Starczewskiego i Marianny Starczewskiej z Orłowskich ok. 1825r.
Pozdrawiam
Krystyna
-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
Re: Starczewski/Orłowska
Witam,kwroblewska pisze:Witam,
Pozdrawiam
Krystyna
Po pierwsze poszukuje Pani nie parafii tylko metryki, po drugie znalazłem wpis:
Piotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw.
Reszta w archiwum AD Płock.
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
- kwroblewska

Witam,
. Gdyby podał Pan parafię będę wdzięczna chociaż szukam Marianny Orłowskiej i ślubu ok.10 lat później, gdyż wspomniany przeze mnie Piotr Starczewskich wzmiankowany jest w podanym zakresie lat w par. Skołatowo jako kawaler.
Pozdrawiam
Krystyna
Cóż ale nie potrafię odszukać tego aktu w metrykachPiotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw
Pozdrawiam
Krystyna
-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
Przecież właśnie o parafii Skołatowo piszę, znalazłem ten zapis w sumariuszu tejże parafii. Data różni się nie wiele od podanej przez Panią więc mogą to być właśnie te osoby.kwroblewska pisze:Witam,
Cóż ale nie potrafię odszukać tego aktu w metrykachPiotr Starczewski z Marianną chyba Ostrowską 18-01-1779 rok, strona 90 w księdze małżeństw. Gdyby podał Pan parafię będę wdzięczna chociaż szukam Marianny Orłowskiej i ślubu ok.10 lat później, gdyż wspomniany przeze mnie Piotr Starczewskich wzmiankowany jest w podanym zakresie lat w par. Skołatowo jako kawaler.
Pozdrawiam
Krystyna
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
-
Sokolnicki_Krzysztof

- Kontakt:
- kwroblewska