Archiwum Lwów Prośba o przetłumaczenie język Ukraiński

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Paulus

Sympatyk

Archiwum Lwów Prośba o przetłumaczenie język Ukraiński

Post autor: Paulus »

Witam,

Mam prośbę do Państwa - czy pomógły ktoś mi przetłumaczyć odpowiedź od Archiwum we Lwowie ?

Otrzymałem taką odpowiedź ale nie mogę jej sam przetłumaczyć w translatorze ponieważ nie da się przenieść tekstu do translatora...

Chciałbym wiedzieć czy kwota jaką mam zapłacić to 19 USD dolarów

https://drive.google.com/file/d/1DwyMgl ... sp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1mcdU6j ... sp=sharing

Serdecznie dziękuje z góry !
Paweł
Lakiluk

Sympatyk

Post autor: Lakiluk »

Z pierwszego lepszego OCR online.

На запит від 26.02.2024 повідомляємо, що у замовлених справах виявлено таку кількість тематичних комплектів документів:

фонд 19 “Йоснфінська метрика”, опис VIII, справа 166 '‘Грунтові метрики поземельного прибутку, описи земельних границь громади, правила фасіювання нив, сумарії та ін. документи с. Рдзавка. 1787-1788 рр.”, 194 арк. - 10 тематичних комплектів документів до ЗО копій;

Загалом виявлено 10 тематичних комплектів документів до ЗО копій, які виконано на 292 цифрових копіях.

Відповідно до Порядку ціноутворення на роботи (послуги), що викопуються державними архівними установами, затвердженого наказом Державного комітету архівів України від 24.01.2001 № 6, та наказу Міністерства юстиції України від 06.05.2008 № 82 «Про затвердження цін на роботи (послуги), що виконуються центральними державними архівними установами на договірних засадах», вартість виконаних робіт (послуг):

3.1.9.1. Підготовка тематичних комплектів документів до 30 копій: за 1 комплект - 54,05 гри. (без ПДВ);
3.2.2.1. Виконання одиничних копій з архівних документів: за 1 копію - 0,14 грн. (без ПДВ).

За виконану роботу просимо оплатити на рахунок архіву 19 дол. США.

Наш рахунок

THE CENTRAL STATE HISTORICAL ARCHIVES of UKRAINE s.Lviv The bank account of the company:: 25426053700324 MFO: 300711 JSC CB «PRIVATBANK» ID HRUSHEVSKOHO STR, KYIV, 01001, UKRAINE

SWIFT : PBANUA2X

Company address: UA 79008, SOBORNA sq. З-a, LVIV,

[BAN Code: UA223052990000025426041000175 Correspondent banks

acc. 001-1-000080 (JP MORGAN CHASE BANK, NEW YORK, USA) (SWIFT: CHASUS33);

acc. 890-0085-754 (THE BANK OF NEW YORK MELLON, NEW YORK,

USA)

(SWIFT: IRVT US 3N)

Чеків просимо не надсилати.

УВАГА: Оплату просимо здійснювати до 20 числа поточного місяця, але не пізніше 15 грудня поточного року.

PAY ATTENTION: The payment can he transfereeі to the 20i‘,h of the following month but not later than 15"' December the following year.
Галина Громова
B.o директора
Łukasz
Paulus

Sympatyk

Post autor: Paulus »

Bardzo dziękuje za odpowiedź !! :)

Proszę jeszcze o pomoc odnośnie na które konto mam dokonać płatność.
Napisali że na konto USA jednak które?

Napisałem również meila do nich jednak odpowiedzi o nich są dosyć niezrozumiałe i długo się czeka dlatego jeżeli ktoś ma doświadczenie jakieś to proszę o pomoc.

Pozdrawiam Paweł
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”