parafia Tuliszków
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
parafia Tuliszków
Witajcie, poszukuję aktu ślubu z par. Tuliszków 24/1854 Ludwik Michalski i Barbara Chojnacka (lub chociaż info z niego). Czy oprócz Archiwum Diecezjalnego we Włocławku mogę znaleźć go w internecie?
Pozdrawiam - Gośka
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

parafia Tuliszków
Katalog zasobów metrykalnych odsyła do Poznan Projectu, tam znajdziesz informacje, bo sam akt w archiwum. Ona ma wpisaną tylko matkę, nazwisko pisane Choynacka.
Powodzenia Grażyna
Powodzenia Grażyna
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
parafia Tuliszków
no właśnie tam znalazłam ten akt z zapisem że jest w Archiwum Diecezjalnym Włocławek, ale czasami jest jeszcze gdzie indziej i dlatego napisałam tutaj.
Pozdrawiam - Gośka
parafia Tuliszków
W Poznan-Project akt został zindeksowany na podstawie księgi z AD we Włocławku, ale księga z 1854 znajduje się też w Archiwum Państwowym Poznań O/ Konin. Tak wynika z moich poszukiwań w SzwA.
Pozdrawiam
Janusz
Pozdrawiam
Janusz
parafia Tuliszków
dzięki, ale (przynajmniej to co ja widzę) to są roczniki od 1860 a ja szukam 1854
Pozdrawiam - Gośka
Re: parafia Tuliszków
Proszę przewinąć troszkę niżej do jednostki 112..Gośka pisze:dzięki, ale (przynajmniej to co ja widzę) to są roczniki od 1860 a ja szukam 1854
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... ka/1832673
To to. Jak widać skanów brak. Pozostaje zwrócenie się z prośbą o skan do AP Konin lub AD Włocławek.
Serdecznie pozdrawiam
Damian
Damian
- Irek_Bartkowski

- Kontakt:
Mam ten akt w swoich zasobach,podaj e-maila to Ci prześlę.Gośka pisze:dzięki, ale (przynajmniej to co ja widzę) to są roczniki od 1860 a ja szukam 1854
Moderacja adresu e-mail. Nie podawaj go w formie jawnej
Irek - moderator
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
już napisałam , dziękiIrek_Bartkowski pisze:Mam ten akt w swoich zasobach,podaj e-maila to Ci prześlę.Gośka pisze:dzięki, ale (przynajmniej to co ja widzę) to są roczniki od 1860 a ja szukam 1854
Moderacja adresu e-mail. Nie podawaj go w formie jawnej
Irek - moderator
Pozdrawiam - Gośka