Wśród moich przodków jest Marcin Ratajczyk urodzony 1822 z ojca Franciszka i matki Urszuli Baranowskiej (genteka)
I teraz szukam rodziców, a tu (wszystko w Parafii Stary Waliszew):
1810 Urodzenie - Salomea Ratayczyk córka Jana (lat 24) i panny Urszuli Białasikówny (20 lat) - Akt na stronie 24 - (skan)
1813 Urodzenie - Krystyna Biełasik córka Urszuli Biełasiakówny (lat 23) - Cybulice - Akt 62 (skan)
1814 Ślub - Jan Ratajczyk lat 30 (rodzice nieznani) i Urszula Baranowska lat 23 (Wojciech i Jadwiga Białasikowna) - Akt nr 10 (skan)
1816 Urodzenie - Kazimierz Ratayczyk syn Franciszka (lat 30) i Urszuli Bielasikówny (lat 26) - Cybulice - Akt 19 (skan)
1818 Urodzenie - Julian Ratayczyk syn Jana (lat 34) i Urszuli Baranowskiej (lat 27) Boczki Zarzeczne - Akt nr 45 (skan)
1820 Urodzenie - Jadwiga Ratayczyk córka Franciszka (lat 42) i Urszuli Baranowskiej (lat 29) - Boczki Zarzeczne - Akt 94 (skan)
1822 Urodzenie - Marcin Ratayczyk syn Franciszka (lat 40) i Urszuli Baranowskiej (lat 30) - Boczki Zarzeczne - Akt 94 (skan)
I tu pytanie czy Jan to Franciszek, czy to dwie różne osoby?
Sergiusz
Czy Jan to Franciszek?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Czy Jan to Franciszek?
Marcin Ratajczyk umiera w 1868 roku w Starym Waliszewie jako syn Jana i Urszuli Kozłowskiej, pozostawiając żonę Barbarę z jarłachowiczów.
Franciszek Ratajczyk umiera w 1824 roku w Boczkach Zarzeczu, icżąc lat 43, pozostawiwszy żonę Urszulę z domu Baranowską.
Myślę, że Jan i Franciszek to ta sama osoba.
Zofia
Franciszek Ratajczyk umiera w 1824 roku w Boczkach Zarzeczu, icżąc lat 43, pozostawiwszy żonę Urszulę z domu Baranowską.
Myślę, że Jan i Franciszek to ta sama osoba.
Zofia
Czy Jan to Franciszek?
1825 roku akt 4 urodzenie Paweł Ratayczyk syn wdowy Urszuli z Baranowskich. To tak dla uzupełnienia dzieci.
Myślę, że ślub Salomei Ratajczyk z Antonim Kurasem 1833/25, córki Franciszka i Urszuli rozwiewa wątpliwości, że Jan i Franciszek to ta sama osoba.
Myślę, że ślub Salomei Ratajczyk z Antonim Kurasem 1833/25, córki Franciszka i Urszuli rozwiewa wątpliwości, że Jan i Franciszek to ta sama osoba.
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka