Rodzina Tokłowicz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Tokłowicz_Piotr

Rodzina Tokłowicz

Post autor: Tokłowicz_Piotr »

Moimi 3xpradziadkami byli Franciszek Tokłowicz z zawodu szewc, ur. ok. 1800 roku i Marianna Suszczyńska/Szuszczyńska, ur. ok. 1808 roku (ślub zawarli 29 stycznia 1826 roku, parafia rzymskokatolicka Września ) zamieszkiwali we Wrześni. Ich synem był mój 2xpradziadek, Antoni Tokłowicz (także szewc) ur. 1 stycznia 1836 roku we Wrześni, który poślubił Rozalię z domu Rezler/Resler/Roesler urodzoną 23 sierpnia 1833 roku w Węgierkach, jako córka Pawła Rezlera i Franciszki Palaczyk (zawód ojca pracownik najemny na dworze Węgierki). Ślub zawarli 23 lutego 1862 roku w parafii rzymskokatolickiej Gozdowo pow. Wrzesiński. Początkowo zamieszkiwali w Węgierkach, a potem we Wrześni. Posiadam także niekompletne informacje o rodzeństwie Antoniego: Agata ur. 29 stycznia 1831 r. we Wrześni, Zuzanna ur. 1 sierpnia 1833 r. we Wrześni, ewentualnie Łukasz (będący świadkiem na ślubie Antoniego i Rozalii). Liczba rodzeństwa zapewne była większa. Poszukuje informacji dotyczących moich przodków z rodziny Tokłowiczów. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Mój e-mail piotrtok@wp.pl
Pozdrawiam Piotr Tokłowicz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”