Taaa... nie wiesz o kogo chodzi, nie znasz parafii, nie znasz źródła.Anna_Bzdura pisze:Rozumiem aczkolwiek metryki te nie opisują moich przodków. Nie są mi więc znane inne fakty. Nie jestem w stanie także ich odczytać ponieważ nie jestem wprawiona w ich rozczytywanie. Poprosiłam o pomoc ponieważ ktoś kogo znam poprosił mnie abym mu pomogła. Jako że sama nie byłam w stanie odczytać tych metryk pomyślałam, że tutaj mógłby mi ktoś pomóc. Tak więc najwyraźniej pomimo mojego wysiłku nic z tegoLakiluk pisze:Po pierwsze akty opierały się na szablonach, więc powtarzające się słowa powinnaś móc sama odczytać.Anna_Bzdura pisze:Dzień dobry.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o odczytanie metryk z poniższych linków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Nawet nie podajesz znanych ci faktów i źródła (zapewne FS) - co świadczy o braku ogłady.
Wysil się trochę...
Może się ktoś zlituje, bo mnie szkoda słów i czasu.
* Moderacja Regulamin https://genealodzy.pl/ptg-op-regulamin.phtml
Uprzejmie proszę o ograniczenie się w odpowiedziach do przedstawiania faktów, źródeł oraz rad gdzie należy szukać dokumentów. Komentarze nie są potrzebne ... Bądźmy życzliwi wobec osób, które zamieściły swoje pierwsze wątki na Forum.
Nie używaj w odpowiedziach agresywnego języka. Inni Użytkownicy to też ludzie, mają swoje uczucia, czasem popełniają też błędy. Nie obwiniaj ich za to. Zakaz pisania nie na temat (Off-Topic).
Pozdrawiam, Maria
Administrator