Nazwisko: Kłos

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1469&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
MWielogorska

Sympatyk

Post autor: MWielogorska »

Szukam informacji na temat pary: Zofia Teodozja Węglewska/Węglińska i Władysław Bolesław Kłos. Brali ślub w MB Loretańskiej w 1911 r. Posiadam informacje na temat ich urodzenia, ale nie wiem czy mieli dzieci oraz gdzie i kiedy zmarli.
Pozdrawiam
Michalina
Wosiu86

Post autor: Wosiu86 »

Witam serdecznie.
Szukam wszelkich informacji o przodkach o nazwisku Kłos.
Połajewo i okolice w Wielkopolsce.
Pozdrawiam
Wojtek
Adrian_1606

Sympatyk
Adept
Podziękował: 1 time

Post autor: Adrian_1606 »

Mój pradziadek Edward Kłos (ur. 25 maja 1923 r. we wsi Nowe Grabie, zm. 18 czerwca 2010 r. w Wołominie) ożenił się z Emilią Kostrzewą (ur. 18 września 1918 r. we wsi Turów, zm. 11 lutego 2010 r. w Wołominie) przed 1945 r. (w tym roku urodziła się moja babcia. Miał 2 siostry (nie wiem, czy młodsze, czy starsze) Annę i Janinę (oboje zmieniły po ślubie nazwisko na Kruk). Jego rodzicami byli Antoni Kłos i Jadwiga Kłos (zmarła dość młodo). Antoni ożenił się potem z niejaką Józefą. Zarówno Antoni, jak i Jadwiga Kłos mają być pochowani na cmentarzu w Poświętnym. Antoni Kłos żył jeszcze na pewno w 1944 r. Niestety nie wiem, gdzie i kiedy urodził się Antoni Kłos i jego żona Jadwiga, kiedy się ożenili, i kto był ich rodzicami.
Może jest ktoś, kto ma jakieś informacje? Nie znam parafii, w której mógłbym szukać aktów metrykalnych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”