Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
KrystynaJovanovic

-
KrystynaJovanovic

Uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwiska: Karmański vel Karmiński
Ostatnio zmieniony pt 26 lis 2010, 10:10 przez wczele, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwiska: Karmański vel Karmiński
Ostatnio zmieniony pt 26 lis 2010, 10:16 przez wczele, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie,
proszę o sprawdzenie nazwisk Pawluk, Sas, Dyrda - powiat bóbrecki / Stare Sioło / Lwów.
Pozdrawiam
Piotr Sułek
proszę o sprawdzenie nazwisk Pawluk, Sas, Dyrda - powiat bóbrecki / Stare Sioło / Lwów.
Pozdrawiam
Piotr Sułek
Szukam informacji o rodzinach:
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
Sułek (powiat bocheński: Nowy Wiśnicz - Łomna), Bojanek (powiat zawierciański: Podlesice, Kroczyce; powiat myszkowski: Żarki, Myszków), Pawluk (Ukraina, powiat bóbrecki: Stare Sioło; i Lwów)
- AntonowiczII_Krzysztof

Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Joasiu Droga,AntonowiczII_Krzysztof pisze:Poszukuję mundurowych krewnych o nazwisku: Skłodowski ( Składowski)
Jeden z nich Wiktor, zmarł w 1896r. jako emerytowany sztabs-kapitan. Ciekawi mnie w jakiej formacji służył.
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof
Nie mam nic na temat "moich" Skłodowskich.
Czyżby nic nie było? A może przegapiłaś moje zapytanie ( żart oczywiście). Prosiłbym o jakąkolwiek informację, np , że nic nie ma ( na dzień dzisiejszy)
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Kryzsztof
Dobrze, że weszłam na forum bo ostatnio coś szwankuje mi powiadamianie emailem;AntonowiczII_Krzysztof pisze:Joasiu Droga,AntonowiczII_Krzysztof pisze:Poszukuję mundurowych krewnych o nazwisku: Skłodowski ( Składowski)
Jeden z nich Wiktor, zmarł w 1896r. jako emerytowany sztabs-kapitan. Ciekawi mnie w jakiej formacji służył.
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof
Nie mam nic na temat "moich" Skłodowskich.
Czyżby nic nie było? A może przegapiłaś moje zapytanie ( żart oczywiście). Prosiłbym o jakąkolwiek informację, np , że nic nie ma ( na dzień dzisiejszy)
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Kryzsztof
Krzysztofie ostatnio z przyczyn osobistych zaniedbałam nieco temat; mam trochę nazwisk do wpisania do Wykazu ale niestety Skłodowskich nie znalazłam.
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witaj Joanno!
Proszę o sprawdzenie nazwisk: Skuta, Pitek.
pozdrawiam serdecznie
Jurek
Proszę o sprawdzenie nazwisk: Skuta, Pitek.
pozdrawiam serdecznie
Jurek
pozdrawiam serdecznie, Jurek
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Bąkowski, Buczkiewicz, Kręcisz, Pawlicki, Sajkiewicz, Skuta
- AntonowiczII_Krzysztof

Joasiu,
Dziekuję za wiadomość.
Jak kiedyś natkniesz się na Skło(a)dowskich, to po prostu dopiszesz. Będę czekał cierpliwie.
W takim razie może jeszcze jedno nazwisko: Grottus, Grothuz
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dotychczasową pracę.
Krzysztof
Dziekuję za wiadomość.
Jak kiedyś natkniesz się na Skło(a)dowskich, to po prostu dopiszesz. Będę czekał cierpliwie.
W takim razie może jeszcze jedno nazwisko: Grottus, Grothuz
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dotychczasową pracę.
Krzysztof