Nazwisko: Andrzejczak
Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=5909&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam.
Zbyt wiele musiałbym napisać.
Mój dziadek Stanisław Andrzejczak żonaty z Marią Marianną z domu Grudzień
Jego ojciec Ignacy żonaty z Marianną Pawlak z domu a po drugim mężu Kierzkowska
Ojciec Ignacego to Antoni jego zaś tatą był Mateusz.
Mateusz był synem Błażeja Andrzejczaka... To tyle co w pierwszej linii wiem. Błażej miał jeszcze syna Grzegorza ale z niejasnych mi powodów w dokumentach figuruje jako Jędrzejczak. A dwa pokolenie później jego wnuczka nazywa się znów Emilia Andrzejczak która uzyskuje dyspensę biskupią na zawarcie związku jako wdowa z wdowcem moim pradziadkiem Ignacym Andrzejczakiem.
Czy coś może zabłysło...? Jakieś podobieństwa...?
Pozdrawiam Tomasz L.
Zbyt wiele musiałbym napisać.
Mój dziadek Stanisław Andrzejczak żonaty z Marią Marianną z domu Grudzień
Jego ojciec Ignacy żonaty z Marianną Pawlak z domu a po drugim mężu Kierzkowska
Ojciec Ignacego to Antoni jego zaś tatą był Mateusz.
Mateusz był synem Błażeja Andrzejczaka... To tyle co w pierwszej linii wiem. Błażej miał jeszcze syna Grzegorza ale z niejasnych mi powodów w dokumentach figuruje jako Jędrzejczak. A dwa pokolenie później jego wnuczka nazywa się znów Emilia Andrzejczak która uzyskuje dyspensę biskupią na zawarcie związku jako wdowa z wdowcem moim pradziadkiem Ignacym Andrzejczakiem.
Czy coś może zabłysło...? Jakieś podobieństwa...?
Pozdrawiam Tomasz L.
Witam.
W kręgu mojego zainteresowania są nazwiska Lamparski, Czarnocki, Andrzejczak, Kaniecki, Kupajczyk, Herman, Kijewski, Pawlak, Szymczak. Rejony polski Chrapoń, Rypin, Łódź, Małyń, Jerwonice, Sarnów, Budy Czarnockie, Baranowicze (Białoruś)
W kręgu mojego zainteresowania są nazwiska Lamparski, Czarnocki, Andrzejczak, Kaniecki, Kupajczyk, Herman, Kijewski, Pawlak, Szymczak. Rejony polski Chrapoń, Rypin, Łódź, Małyń, Jerwonice, Sarnów, Budy Czarnockie, Baranowicze (Białoruś)
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
-
Czupryna01

- Podziękował: 1 time