Parafia Solec n. Wisłą
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
piotrwozniczka

Parafia Solec n. Wisłą
Solec n. Wisla lata 1817-32 mam dostep do mikrofilmow z tych lat.
Parafia Solec n. Wisla
Mily Piotrze,
Czy byloby mozliwe zwrocic uwage na nazwisko "Jarocki" w tej parafii ?
Szukam slubu Stanislawa Jarockiego z Anna z Potulskich miedzy 1822 a 1829 rokiem.
Chrztu Michaliny Jarockiej, urodzonej w 1822 roku, corki Michala
Chrztu Konstantego Jarockiego urodzonego w 1829 lub 1830 roku, syna Stanislawa i Anny
Z gory bardzo Ci dziekuje za ewentualna pomoc
Bozenna
Szukam slubu Stanislawa Jarockiego z Anna z Potulskich miedzy 1822 a 1829 rokiem.
Chrztu Konstantego Jarockiego urodzonego w 1829 lub 1830 roku, syna Stanislawa i Anny
Bozenna
-
piotrwozniczka

Re: Parafia Solec n. Wisla
W indeksach z lat 1827-32 nazwisko Jarocki nie wystepuje.Bozenna pisze:Mily Piotrze,
Bozenna
Pozdrawiam
-
piotrwozniczka

w indeksach z lat 1827-32 znajduja sie:eldroza54 pisze:Piotrze !!!!!!
Bardzo bym prosiła o zwrócenie uwagi na to czy występuje tam nazwisko Zawadzki.Jeśli tak , to proszę o informację . Pozdrawiam .Elżbieta
1827
zgony
Zawadzczanka Elzbieta akt nr 78
1831
ur.
Zawacka Franciszka 125
1832
malzenstwa
Zawacki Antoni+Maryanna Węglińska 89
- mądzik_władysław

-
pawel_gozdziuk

-
piotrwozniczka

-
piotrwozniczka

- Karpowicz_Jarosław

Witaj Piotrze !
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk : Pawelec i Artwik .
Pozdrawiam .
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk : Pawelec i Artwik .
Pozdrawiam .
Szukane nazwiska : Fiedziuszko,Jodko-Narkiewicz,Biereśniewicz z miejscowości Sołowje i Jażewicze gmina Kleck
Karpowicz, Biereśniewicz i Dawidowski z miejscowości Żeremiany gmina Ostrów powiat Baranowicze oraz Miłowidy gmina Dobromyśl(Białoruś)
Karpowicz, Biereśniewicz i Dawidowski z miejscowości Żeremiany gmina Ostrów powiat Baranowicze oraz Miłowidy gmina Dobromyśl(Białoruś)
Panie Piotrze
Wysyłałam moją prośbę na Pana prywatna pocztę , myślę że nie dotarła , więc ponawiam na forum.
Może Pan pomoże mi w poszukiwaniu moich przodków. Od dwóch lat szukam skąd pochodzili moi pradziadkowie o nazwisku Sobański. Trop urywa mi się
w Nietulisku Dużym do którego przybyli moi przodkowie , prawdopodobnie po powstaniu listopadowym.
W październiku byłam w parafii Kunów do którego należała ta wieś i natrafiłam, że jeden z moich przodków urodził się w Słuszczynie
a drugi w Pawłowskiej Woli. Te miejscowości prawdopodobnie należały do parafii Solec. Bardzo bym prosiła o zwrócenie uwagi na to czy występuje tam nazwisko Sobański.
Pozdrawiam Mirka
Wysyłałam moją prośbę na Pana prywatna pocztę , myślę że nie dotarła , więc ponawiam na forum.
Może Pan pomoże mi w poszukiwaniu moich przodków. Od dwóch lat szukam skąd pochodzili moi pradziadkowie o nazwisku Sobański. Trop urywa mi się
w Nietulisku Dużym do którego przybyli moi przodkowie , prawdopodobnie po powstaniu listopadowym.
W październiku byłam w parafii Kunów do którego należała ta wieś i natrafiłam, że jeden z moich przodków urodził się w Słuszczynie
a drugi w Pawłowskiej Woli. Te miejscowości prawdopodobnie należały do parafii Solec. Bardzo bym prosiła o zwrócenie uwagi na to czy występuje tam nazwisko Sobański.
Pozdrawiam Mirka
-
Zbigniew_Z