Projekt genealogiczny AP w Toruniu i Bydgoszczy
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech, adamgen
Re: pytanie - genealogia w archiwach
Chyba również w Chrome nie da się zignorować braku certyfikatu, bo tak strona ma ustawione.
Przynajmniej u mnie się nie da.
EDIT: w Microsoft Edge da się (u mnie) zignorować brak certyfikatu i kontynuować w połączeniu niezabezpieczonym.
Łukasz
Przynajmniej u mnie się nie da.
EDIT: w Microsoft Edge da się (u mnie) zignorować brak certyfikatu i kontynuować w połączeniu niezabezpieczonym.
Łukasz
[quote="karmat"]15 maja wygasł certyfikat SSL[/quote]
Witam,
Może ktoś wie, kiedy powyższy problem zostanie naprawiony?
Witam,
Może ktoś wie, kiedy powyższy problem zostanie naprawiony?
Pozdrawiam - Wiesław
Może potrzebny jest audyt... przetarg... te sprawy obecnie potrafią zająć lata 
Łukasz
Łukasz
- karmat

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 4 times
Taki certyfikat można załatwić od ręki i bezpłatnie. Jest on ważny 3 miesiące jak dobrze pamiętam https://letsencrypt.org/pl/about/
Chociaż są też takie przypadki, że właściciel hostingu blokuje takie certyfikaty i każe u siebie wykupywać, co jest podłe.
Chociaż są też takie przypadki, że właściciel hostingu blokuje takie certyfikaty i każe u siebie wykupywać, co jest podłe.
Pozdrawiam
Karol Matuszewski
Karol Matuszewski
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Chyba nie przeszli na hosting.
Płatne czy bezpłatne - ktoś (opłacany w przypadku APu) musi tego pilnować.
Tak na marginesie - nie jestem w pełni przekonany, że ktoś z drących łacha napisał do APu ..po co psuć zabawę?:)
Płatne czy bezpłatne - ktoś (opłacany w przypadku APu) musi tego pilnować.
Tak na marginesie - nie jestem w pełni przekonany, że ktoś z drących łacha napisał do APu ..po co psuć zabawę?:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
W marcu, na moje zapytanie do AP Włocławek o termin przywrócenia skanów z interesującej mnie parafii, otrzymałam następującą odpowiedź "W sprawie poprawności działania portalu www.genealogiawarchiwach.pl prosimy kontaktować się z Archiwum Państwowym w Bydgoszczy (administratorem portalu)."bielecki pisze:Jaka jednostka sprawuje formalny nadzór nad bieżącym działaniem tego portalu (GwA)?
Ze strony nie wynika nic, podawany jest tylko email "administratora" (cokolwiek to znaczy), z którego nie dostaje się żadnych odpowiedzi.
Łukasz
Ola
A czy kontakt z AP w Bydgoszczy przyniósł jakiś efekt? Z kim konkretnie w tym AP się komunikować w sprawie portalu?OlaH pisze:W marcu, na moje zapytanie do AP Włocławek o termin przywrócenia skanów z interesującej mnie parafii, otrzymałam następującą odpowiedź "W sprawie poprawności działania portalu www.genealogiawarchiwach.pl prosimy kontaktować się z Archiwum Państwowym w Bydgoszczy (administratorem portalu)."
(Nb. AP Bydgoszcz jest aktualnie w stanie przeprowadzki, co zapewne nie ułatwi sprawy).
Łukasz
-
Tomasz_Pospieszył

-
MateuszKrieger