Odczytanie imion i nazwisk-j.polski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Potrzebuję pomocy przy odczytaniu imion i nazwisk z aktu ślubu, kto z kim
akt ślubu 45 - Krystian Hemlich - Franciszków
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25
Ola
akt ślubu 45 - Krystian Hemlich - Franciszków
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
-
Sroczyński_Włodzimierz

a Geneteka Ci nie działa?
"Ja potrzebuję" ..pisz co wiesz, co już sama zrobiłaś
"Ja potrzebuję" ..pisz co wiesz, co już sama zrobiłaś
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Działa ale te imiona jakieś pokręcone są w różnych aktach i się pogubiłam.
Młody Krystian Hemlich wdowiec, żona Anna Rozyna umarła, akta zejścia....(nie mogę dalej odczytać) lat 44 skąd nie mogę odczytać, rodzice Jan i Ewa Rozyna? Hemlich, dalej już nie wiem o co chodzi bo znowu pojawia się Anna Rozyna?
Ola
Młody Krystian Hemlich wdowiec, żona Anna Rozyna umarła, akta zejścia....(nie mogę dalej odczytać) lat 44 skąd nie mogę odczytać, rodzice Jan i Ewa Rozyna? Hemlich, dalej już nie wiem o co chodzi bo znowu pojawia się Anna Rozyna?
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
młody:
Krystian Hemlich wdowiec po Anna Rozyna zm. 22. II.1813r. akt zejścia z gminy tutejszej
lat 44, rodem z miasta Krotoszyna w Starych Prusach
syn Jana i Ewy Rozyna małżonków Hemlich.
młoda:
Anna Rozyna z Schultów Felan
wdowa po Jakubie Felan zm w Franciszkowie 30.XI.1819r
lat 28, rodem z Wielołęki obwodu Konińskiego,
córka Frydrycha i Mari Schultów małżonków
Ala
Krystian Hemlich wdowiec po Anna Rozyna zm. 22. II.1813r. akt zejścia z gminy tutejszej
lat 44, rodem z miasta Krotoszyna w Starych Prusach
syn Jana i Ewy Rozyna małżonków Hemlich.
młoda:
Anna Rozyna z Schultów Felan
wdowa po Jakubie Felan zm w Franciszkowie 30.XI.1819r
lat 28, rodem z Wielołęki obwodu Konińskiego,
córka Frydrycha i Mari Schultów małżonków
Ala
Czyli była żona i przyszła takie same imię i nazwisko ? Trochę dziwnie właśnie dlatego mi coś nie pasuje.
Ola
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witaj Olu!
Raczej te same imiona: "Anna Rozyna"= Anna Rozalia. Nie podano nazwiska rodowego pierwszej małżonki, a druga była dd. z Schultów, a po pierwszym mężu Felan, tak, jak dokładnie odczytała Ala.
Pozdrawiam,
Elżbieta
Raczej te same imiona: "Anna Rozyna"= Anna Rozalia. Nie podano nazwiska rodowego pierwszej małżonki, a druga była dd. z Schultów, a po pierwszym mężu Felan, tak, jak dokładnie odczytała Ala.
Pozdrawiam,
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Bardzo dziękuję, pogubiłam się bo cały czas przewijają się te imiona i już nie wiem kto jest kto
))
Ale bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ola
Ale bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra