Archiwum Państwowe w Żytomierzu - Ukraina
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Maślanek_Joanna

Przemku,
dzięki za sugestie, ale moi przodkowie mieszkali pod Kijowem i związków ze Lwowem nie mieli żadnych. Sprawdziłam tylko, czy nie ma tam ich teczki legitymacyjnej (przez Mormonów). Teraz ćwiczę trzy różne archiwa w Kijowie (już z sukcesami w postaci znalezionych metryk), a potem Żytomierz (jeśli w tym spisie, który Maria wskazała znajdę, że mam czego szukać) i Chmielnicki. Nieprawdopodobnie te akta mają porozrzucane po różnych archiwach, a już teczek dowodowych to trzeba szukać po kolei wszędzie...
Tak więc nic we Lwowie Ci nie sprawdzę, bo to poza moim obszarem poszukiwań.
Pozdrawiam
Joanna
dzięki za sugestie, ale moi przodkowie mieszkali pod Kijowem i związków ze Lwowem nie mieli żadnych. Sprawdziłam tylko, czy nie ma tam ich teczki legitymacyjnej (przez Mormonów). Teraz ćwiczę trzy różne archiwa w Kijowie (już z sukcesami w postaci znalezionych metryk), a potem Żytomierz (jeśli w tym spisie, który Maria wskazała znajdę, że mam czego szukać) i Chmielnicki. Nieprawdopodobnie te akta mają porozrzucane po różnych archiwach, a już teczek dowodowych to trzeba szukać po kolei wszędzie...
Tak więc nic we Lwowie Ci nie sprawdzę, bo to poza moim obszarem poszukiwań.
Pozdrawiam
Joanna
Witam, czy ktoś z Państwa orientuje się czy PTNZ jeszcze działa ? Ich domena z pocztą i stroną nie działa ... Ewentualnie proszę o informacje czy może jest aktualnie inny skuteczny sposób na pozyskanie dokumentów z archiwum w Żytomierzu. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Arkadiusz
Pozdrawiam
Arkadiusz
Pozdrawiam,
Arkadiusz Radecki
Arkadiusz Radecki
-
Maślanek_Joanna

-
Maślanek_Joanna

-
Krzysztof_Orlowski

Witam,aradecki pisze:Witam, czy ktoś z Państwa orientuje się czy PTNZ jeszcze działa ? Ich domena z pocztą i stroną nie działa ... Ewentualnie proszę o informacje czy może jest aktualnie inny skuteczny sposób na pozyskanie dokumentów z archiwum w Żytomierzu. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Arkadiusz
można też skorzystać z Biura Genealogicznego "NOWINA", Pana Olega Chorowca. Pewnie będzie drożej niż w archiwum, ale szybciej, a jak się policzy koszty osobistej kwerendy, wychodzi taniej i z pewnością kompetentnie.
Pozdrawiam,
Krzysztof
Dziękuję za informację. Z usług Pana Chorowca korzystałem około 2 lata temu. Przyznaję, było szybko i skutecznie - pozyskałem wówczas 2 z 6 teczek legitymacji szlacheckich. Teraz usługi Biura "Nowina" są nieco droższe, dlatego zacząłem szukać alternatywy. Niestety kontakt z archiwum w Żytomierzu nie napawa optymizmem. Podano mi w numer telefonu, gdzie mogę się dowiedzieć czy da się sprowadzić akta i za ile, ale jak się z nimi dogadać po ukraińsku?
Nie ma lekko 
- agnieszka5995

Archiwum w Kamiencu Podolskim - Ukraina
Dzien dobry,
czy jest na forum ktos, majacy bezposredni dostep do zasobow archiwum Panstwowego w Kamencu Podolskim .
Mialabym prosbe o odszukanie kilku aktow metrykalnych.
Prosze o odpowiedz na forum lub na prywatna wiadomosc, wtedy podam szczegoly.
Pozdrawiam Agnieszka We
czy jest na forum ktos, majacy bezposredni dostep do zasobow archiwum Panstwowego w Kamencu Podolskim .
Mialabym prosbe o odszukanie kilku aktow metrykalnych.
Prosze o odpowiedz na forum lub na prywatna wiadomosc, wtedy podam szczegoly.
Pozdrawiam Agnieszka We
Ostatnio zmieniony czw 15 cze 2017, 15:09 przez agnieszka5995, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Krzysztof_Orlowski

-
chołoniewski

Archiwum panstwowe obwodu Żytomierskiego
Witam. Prosiłbym koleżanki i kolegów o podanie linku do metryk z Archiwum Państwom Obwodu Żytomierskiego
Jurek
Jurek
- marcin_kowal

- Kontakt:
Marcin
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
-
Michał_Zielonka

Mam pytanie do koleżanek i kolegów zorientowanych w zasadach pracy archiwum w Żytomierzu. Posłałem tam maila z pytaniem o możliwość otrzymania kopii cyfrowych (wskazując sygnatury interesujących mnie materiałów). Przyszła odpowiedź z informacją, że mam złożyć zamówienie zgodne z oficjalnym wzorem - wskazano mi w tym miejscu link do tej podstronki archiwum: https://zhytomyr.archives.gov.ua/?page_id=255
Formularz zamówienia kopii jest w ostatnim wierszu (Прошу виготовити цифрові копії технічними засобами архіву). Zastanawiam się tylko, co mam z nim zrobić? Wydrukować to i wysłać im tradycyjną pocztą? (edytować pdfa się nie da). Czy może napisać maila zwierającego takie same informacje jak te zawarte w formularzu?
Ktoś z Państwa miał może doświadczenia w tym zakresie i może pomóc?
Pozdrawiam
Michał
Formularz zamówienia kopii jest w ostatnim wierszu (Прошу виготовити цифрові копії технічними засобами архіву). Zastanawiam się tylko, co mam z nim zrobić? Wydrukować to i wysłać im tradycyjną pocztą? (edytować pdfa się nie da). Czy może napisać maila zwierającego takie same informacje jak te zawarte w formularzu?
Ktoś z Państwa miał może doświadczenia w tym zakresie i może pomóc?
Pozdrawiam
Michał
- Krystyna.waw

- Krzysztof_Fornalski

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
czy na dzień dzisiejszy mogą polecić Państwo kogoś, kto zajmuje się kwerendami w archiwum w Żytomierzu?
Podaję swój adres do kontaktu: krzysztof.fornalski@gmail.com
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof Fornalski
czy na dzień dzisiejszy mogą polecić Państwo kogoś, kto zajmuje się kwerendami w archiwum w Żytomierzu?
Podaję swój adres do kontaktu: krzysztof.fornalski@gmail.com
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie,
Krzysztof Fornalski
Krzysztof Wojciech Fornalski
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com