Cmentarz Wałbrzych
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Wałbrzych, parafia św. Jerzego i MB Różańcowej, cmentarz
Zainteresowanym podaję link do bazy grobów, znajdujących się na cmentarzu parafialnym przy ulicy Piaskowej w Wałbrzychu (dzielnica Biały Kamień).
http://www.parafiaswjerzego.pl/_upload/ ... tarza2.pdf
http://www.parafiaswjerzego.pl/_upload/ ... tarza2.pdf
Pozdrawiam, Arkadiusz Mikołajczyk
-
andrzejkapron

Cmentarz Wałbrzych
Zwracam się z prośbą do genealogów z Wałbrzycha, aby ktoś spisał napis z tablicy nagrobnej na cmentarzu w Wałbrzychu - Biały Kamień, par. św. Jerzego, grób Antoniny Świetlagi C 10/21.
Gdyby ktoś miał dostęp do aktu zgonu (pochowana 4 XI 1978), to też proszę o podstawowe informacje.
Andrzej
Gdyby ktoś miał dostęp do aktu zgonu (pochowana 4 XI 1978), to też proszę o podstawowe informacje.
Andrzej
-
Gadecki.Bogusław

Cmentarz Wałbrzych
Witam,
S.P.
Antonina Świetlaga
6.IV.1906
4.IX.1978 (ta data to nie pomyłka)
AVE MARIA
Mogę przesłać zdjęcie grobu
pozdrawiam
Bogdan
S.P.
Antonina Świetlaga
6.IV.1906
4.IX.1978 (ta data to nie pomyłka)
AVE MARIA
Mogę przesłać zdjęcie grobu
pozdrawiam
Bogdan
-
andrzejkapron

Cmentarz Komunalny w Wałbrzychu - szukam kontaktu
Witam,
czy ktoś z Państwa odwiedzających Cmentarz Komunalny w Wałbrzychu przy ulicy Moniuszki, może pozostawić na wskazanym grobie kartkę z informacją w moim imieniu ?
Szczegóły podam na prv.
Z góry dziękuję za ewentualne zainteresowanie tematem.
Krzysztof.
czy ktoś z Państwa odwiedzających Cmentarz Komunalny w Wałbrzychu przy ulicy Moniuszki, może pozostawić na wskazanym grobie kartkę z informacją w moim imieniu ?
Szczegóły podam na prv.
Z góry dziękuję za ewentualne zainteresowanie tematem.
Krzysztof.
Cmentarz Wałbrzych
Genealodzy z Wałbrzycha prośba o pomoc w sprawie zdjęcia nagrobka z Cmentarza przy parafii Św. Franciszka z Asyżu przy ulicy Internatowej 1.
-
Gadecki.Bogusław

Cmentarz Wałbrzych
Witam,
postaram się Ci pomóc ,
pozdrawiam
Bogdan
administrator Geneteki , woj. dolnośląskie
postaram się Ci pomóc ,
pozdrawiam
Bogdan
administrator Geneteki , woj. dolnośląskie
- tonffillka

Cmentarz Wałbrzych
Dzień dobry - poszukuję gronu Czesława Jastrzębowskiego urodzonego w 1923 roku a zmarłego w Wałbrzychu w 2011 roku. Niestety nie posiadam żadnych dodatkowych informacji stąd moje pytanie czy oprócz tego co jest dostępne w grobonecie i inwentarza dla Wałbrzycha Biały Kamień są gdzieś jeszcze jakieś wyszukiwarki cmentarne dla Wałbrzycha? Ewentualnie jakbyście Państwo byli na którymś z Wałbrzyskich cmentarzy i mogli się rozejrzeć czy w Waszej okolicy nie znajdzie się taki nagrobek to byłabym niezmiernie wdzięczna.
Z góry pięknie dziękuję za pomoc
Małgosia
Z góry pięknie dziękuję za pomoc
Małgosia
-
Gadecki.Bogusław

Cmentarz Wałbrzych
Wałbrzych to miasto ... cmentarzy ,
więc szukanie igły w stogu siana przed Tobą ,
w necie są : wszystkie cmentarze komunalne ( wiele parafii z braku miejsca na swoich cmentarzach tutaj robi pochówki , również luteranie ) , rzymskokatolickie parafie : Aniołów Stróżów , św Jerzego ( Biały Kamień ) , Zmartwychwstania Panskiego ( Stary Zdrój , link powyżej ) i ... koniec. Są jeszcze inne cmentarze :Glinik , Podgórze , Szczawienko , następny Stary Zdrój , Poniatów ,żydowski , polskokatolicki , w rachubę też wchodzi cmentarz Szczawno Zdrój , Dziećmorowice ,
Czesław zmarł w 2011 r. to tak nie dawno , nic nie wiesz bliżej ? może przy jego akcie urodzenia jest dopisek o akcie zgonu ? może zmarł w Wałbrzychu w szpitalu , a mieszkał gdzieś zupełnie indziej i tam jest pochowany ? Jego akt zgonu jest poza Twoim zasięgiem ?
Wydaje sie ,że sprawa prosta , ale ....
więc szukanie igły w stogu siana przed Tobą ,
w necie są : wszystkie cmentarze komunalne ( wiele parafii z braku miejsca na swoich cmentarzach tutaj robi pochówki , również luteranie ) , rzymskokatolickie parafie : Aniołów Stróżów , św Jerzego ( Biały Kamień ) , Zmartwychwstania Panskiego ( Stary Zdrój , link powyżej ) i ... koniec. Są jeszcze inne cmentarze :Glinik , Podgórze , Szczawienko , następny Stary Zdrój , Poniatów ,żydowski , polskokatolicki , w rachubę też wchodzi cmentarz Szczawno Zdrój , Dziećmorowice ,
Czesław zmarł w 2011 r. to tak nie dawno , nic nie wiesz bliżej ? może przy jego akcie urodzenia jest dopisek o akcie zgonu ? może zmarł w Wałbrzychu w szpitalu , a mieszkał gdzieś zupełnie indziej i tam jest pochowany ? Jego akt zgonu jest poza Twoim zasięgiem ?
Wydaje sie ,że sprawa prosta , ale ....
- tonffillka

Dopiero udało mi się ustalić że Czesław zmarł i datę jego zgonu. O akt zgonu wystąpię aczkolwiek jakiś czas temu przy tak dalekim (dla urzędników) pokrewieństwie spotkałam się z odmową stąd już myślę dwutorowo (złożyłam jeszcze wniosek o teczkę dowodową ale jak słyszałam Wałbrzych nie uznaje kultu pamięci o zmarłych za interes prawny więc pewnie marne szanse); Biały Kamień ma wyszukiwarkę i też nie ma tam Czesława; na Mogiłach i w Grobonecie też sprawdziłam; Find a Grave i Billion Graves też - nic. Ale dziękuję za wymienienie cmentarzy może dzięki temu będzie mi łatwiej szukać
Małgosia
Małgosia
- tonffillka

Dzień dobry - chciałabym zwrócić się z ogromną prośbą - jeśli ktoś byłby z Państwa na cmentarzu parafialnym w Wałbrzychu (ul. Przemysłowa) czy mogłabym prosić o zrobienie fotografii zdjęć z nagrobka Jana i Alfredy Jastrzębowskich sektor 2 rząd 27 nr 1 - w grobonecie są zdjęcia nagrobka lecz chciałabym uzyskać wyraźne zdjęcie fotografii zmarłych. Z góry pięknie dziękuję za pomoc.
Małgosia
Małgosia