Aktywność przemysłowo-handlowa Twoich przodków w Rosji
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
restaurator
Witam
szukam śladów pradziadka, Antoni Józef Rutkowski s. Wojciecha i Marianny z Wierzchowskich, ur. 1866. Przed 1 wojną był właścicielem restauracji w Raciążu.
Proszę o info jeśli coś jest.
szukam śladów pradziadka, Antoni Józef Rutkowski s. Wojciecha i Marianny z Wierzchowskich, ur. 1866. Przed 1 wojną był właścicielem restauracji w Raciążu.
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
Szukam aktu zgonu lub miejsca pochówku Aleksego Janeckiego s. Jana i Antoniny z Dąbrowskich lata 1940-1957...
Szukam aktu zgonu lub miejsca pochówku Aleksego Janeckiego s. Jana i Antoniny z Dąbrowskich lata 1940-1957...
-
Wierchowicz_Malgorzata

Re: Aktywność przemysłowo-handlowa Twoich przodków w Rosji
Czy mogę prosić: Goławski Teofil s. Teofila i Goławski Bohdan (Bogdan) s. Teofila
Pozdrawiam
Małgorzata
Pozdrawiam
Małgorzata
-
Irena_Powiśle

- Otrzymał podziękowania: 3 times
Re: Aktywność przemysłowo-handlowa Twoich przodków w Rosji
Pani Małgorzato,Wierchowicz_Malgorzata pisze:Czy mogę prosić: Goławski Teofil s. Teofila i Goławski Bohdan (Bogdan) s. Teofila
Pozdrawiam
Małgorzata
Goławski Teofil s. Teofila jest wymieniony na liście studentów uniwersytetu Św. Włodzimierza w Kijowie, rok 1903-1904
studiuje farmaceutykę, wyznania katolickiego.
Pozdrawiam,
Irena
Irena
-
Irena_Powiśle

-
Rychter_Ida

-
Irena_Powiśle

Basiu, szukałam wszędzie gdzie miałam możliwość, ale właśnie Hieronima nie odnalazłam.Rychter_Ida pisze:Proszę sprawdzić Hieronima Millera z Orszy, Wittebska i Petersburga. Później używał tytułu von. Może będzie wzmianka o rodzaju działalności handlowej.
Pozdrawiam Barbara.
Są Millerowie, von Millerowie, ale żadnego Hieronima.
Pozdrawiam,
Irena
Irena
-
Rychter_Ida

Re: restaurator
Czy mogę się przypomnieć?mar_jan pisze:Witam
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
-
Chojnowski_Paweł

Re: restaurator
Dzień dobry,
czy można sprawdzić nazwiska: Julian Chojnowski, Stanisław Chojnowski, Ferdynand Cybulski
Pozdrawiam Paweł
czy można sprawdzić nazwiska: Julian Chojnowski, Stanisław Chojnowski, Ferdynand Cybulski
Pozdrawiam Paweł
-
Ossowska_Skorek_Joanna

-
Irena_Powiśle

Rok 1915, wrzesień, Piotrogród, likwidacja handlu obywatela Niemiec Kazimierza Ossowskiego s. JanaOssowska_Skorek_Joanna pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę o sprawdzenie:
- Kazimierz Ossowski syn Jana - często pisał o sobie Casimir von Ossowski
- Leon Sikorski syn Pawła
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam,
Irena
Irena
-
Ossowska_Skorek_Joanna

Dziękuję bardzo. Piotrogród jako Petersburg, czy może był jeszcze jakiś? Czy może ma Pani jakiś pomysł, gdzie mogłabym szukać informacji o Kazimierzu (był inżynierem, miał biuro patentowe) i Leonie (miał jakieś związki z pocztą i telegrafem w Baku a może i gdzieś jeszcze).Irena_Powiśle pisze:Rok 1915, wrzesień, Piotrogród, likwidacja handlu obywatela Niemiec Kazimierza Ossowskiego s. JanaOssowska_Skorek_Joanna pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę o sprawdzenie:
- Kazimierz Ossowski syn Jana - często pisał o sobie Casimir von Ossowski
- Leon Sikorski syn Pawła
Pozdrawiam
Joanna