Archiwum Diecezjalne w Płocku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

misty69

Sympatyk
Mistrz

Post autor: misty69 »

Czy to archiwum przeproadza jakas digitalizacje oraz indeksacje ksiag?
misty69
Sokolnicki_Krzysztof

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Sokolnicki_Krzysztof »

ADiecezjalne w Płocku.
Witam serdecznie Panie Mariuszu, czy jest Pan wstanie sprawdzić lata 1787-1795 w parafii Zgliczyn lub Radzanów? Poszukuję aktu ślubu Filipa Sokolnickiego z Józefatą Wieluńską.
Z góry bardzo dziękuję.
Z poważaniem, Krzysztof Sokolnicki
krybas

Sympatyk
Adept

Post autor: krybas »

Witam, mam gorąca prośbę do kogoś z Forum kto będzie w AD w Płocku.
potrzebuję skan, albo wypis danych z aktu małżeństwa:
parafia Winnica, nr aktu 21/1811
ślub Marcina Uniewicza i Eleonory Fondakowskiej
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
serdeczności
Krystyna
Helenamot

Sympatyk

Post autor: Helenamot »

Witam. Nie mam moźliwości dotarcia do Archiwum.
Poszukuję informacji dotyczących moich prapradziadków z Parafii Rzymskokatolickiej w Zegrzu. Interesują mnie dane z aktu urodzenia i małżeństwa.
W/g bazy danych PRADZIAD akta przechowywane są w Archiwum Archidiecezjalnym w Płocku - zespół 216/0.

Szczególnie poszukuję aktów ślubu:

z ok. 1866 roku
Wojciech Suska ur. ok. 1831r i żona Anna Kłosiewicz ur.ok. 1841 lub 34r, c.Franciszka i Janiny. Z tego związku w 1867r urodził się Józef Suska ( mój pradziadek).

z ok. 1870 roku
Mikołaj Stępkowski( Stempkowski) ur.ok.1825r,syn Pawła i Małgorzaty i jego żona Magdalena z d. Piekutowska ur. ok.1846r. Z tego związku w 1870r urodziła się Katarzyna Stępkowska ( moja prababka).

z ok. 1866 roku
Józef Nalewajek ur. ok. 1830r i żona Tekla z d. Pakulska ur. ok. 1838r w Sońsku. Z tego zwiazku w 1867r urodził się syn Władysław ( mój pradziadek).

z ok. 1865 roku
Franciszek Bogdalski ur.ok.1838r zamieszkały w Powielinie- parafia Pokrzywnica i żona Ewa Guzek ur.ok. 1846r. Z tego związku w 1866 urodziła się córka Józefa Bogdalska ( moja prababka).

Wszyscy z rodzinami mieszkali w Jachrance , Skubiance. Obie wsie należały do wspomnianej parafii Zegrze.
Będę wdzięczna za każdą inbformację, z góry serdecznie dziękuję.
Mieszkam w Białymstoku, służę pomocą.
Pozdrawiam. Helena
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty 2012, 20:07 przez Helenamot, łącznie zmieniany 3 razy.
kaaczorr174

Sympatyk

Post autor: kaaczorr174 »

:D
Ostatnio zmieniony ndz 05 gru 2010, 14:00 przez kaaczorr174, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Machnowski_Robert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Machnowski_Robert »

michalsmiech pisze:Gdyby ktoś był osobiście w AD w Płocku i przeglądał księgi z następujących parafii to bardzo bym prosił o sprawdzenie przy okazji numerów aktów:

Parafia Lubiel:

-akt urodzenia Katarzyny Potęgi z 1869 roku córki Jana i Wiktorii z Bąkowskich

Parafia Pułtusk:

- akt urodzenia Franciszka Zachewicza z 1868 roku syna Jana i Franciszki z Lachowskich
- akt urodzenia Kazimierza Pieńkos z 1859 roku syna Marianny Pieńkos, ojciec nieznany

Parafia Zatory:

-akt urodzenia Stanisława Jakowickiwgo z 1863 roku syna Konstantego i Karoliny Wasik
-akt urodzenia Antoniego Jakowickiego z 1866 roku syna Konstantego i Karoliny Wasik
-akt urodzenia Hipolita Jakowickiego z 1868 roku syna Konstantego i Karoliny Wasik
-akt urodzenia Marianny Jakowickiej z 1871 roku córki Konstantego i Karoliny Wasik

Parafia Lubiel, numer aktu to 30.

Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Śmiech_Michał

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Śmiech_Michał »

Dziękuje serdecznie za info Robercie:)

Orientujesz się może jak tam wygląda w tym archiwum udostępnianie aktów? Jak klaruje się cennik, itp?
Nie ma mnie w kraju, ale np. w AP w Pułtusku z powodzeniem zamawiam zdjęcia aktów, które mnie interesują. Wysyłają mi je na maila.

Pozdrawiam- Michał
Awatar użytkownika
Machnowski_Robert

Sympatyk
Ekspert

michalsmiech pisze:Dziękuje serdecznie za info Robercie:)

Orientujesz się może jak tam wygląda w tym archiwum udostępnianie aktów? Jak klaruje się cennik, itp?
Nie ma mnie w kraju, ale np. w AP w Pułtusku z powodzeniem zamawiam zdjęcia aktów, które mnie interesują. Wysyłają mi je na maila.

Pozdrawiam- Michał
Niestety nie, informacja została udzielona tylko na podstawie analizy skorowidzów, które obecnie przeglądam, ale w CHR (akta z AD Płock).
Nalezy jednak pamiętać o tym, że to co w Płocku dostępne, znajdziemy również w Pułtusku.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Śmiech_Michał

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Śmiech_Michał »

Niestety nie... ASC z parafii Lubiel są tylko z tych lat- 1874-1907.

Michał
Awatar użytkownika
Machnowski_Robert

Sympatyk
Ekspert

Obecnie nie przeglądam danych z tego okresu w CHR, byc może w późniejszym czasie.
Odnośnie AD Płock i zasad udostepniania była już swego czasu podejmowana jakaś dyskusja, momento poszukam:)

Już, proszę poczytać w tym samym wątku co jesteśmy teraz.

Najlepiej chyba przedzwonić i podpytać jak to wygląda, telefon jest w adresie, więc z tego co wiem udzielenie informacji nie powinno być żadnym problemem.

Pozdrawiam.
kaaczorr174

Sympatyk

Witam serdecznie, mam gorącą prośbę do osób, które wybierają się w najbliższym czasie do archiwum diecezjalnego w Płocku (lub planują sie wybrać) o pomoc. Sam mieszkam aktualnie w Gdańsku i podróż to dla mnie duża wyprawa.

Poszukuję śladów rodziny Kaczyńskich w parafii Płoniawy-Bramura lata 1840-1855 osobami o które mi chodzi są: Ludwik Kaczyński (ur. ok. 1795) i jego zona Katarzyna z Trzcińskich. Syn Ludwika - Feliks Kaczyński (ur. 1824) z zonami: Antoniną z Gutowskich i Teofilą z Olszewskich (oraz ich dzieci) Ludwik i Feliks mogą byc wymieniani jako kowale, prawdopodobnie ze wsi Sątrzaska. Najbardziej interesuja mnie ewentualnie znalezione akty: zgonu Ludwika, Antoniny, dzieci Feliksa i Antoniny oraz Feliksa i Teofili. akty ślubu: Feliksa i Antoniny, Feliksa i Teofili. Urodzenia: dzieci Feliksa i Antoniny, Feliksa i Teofili. Za każdą informację zawarta w ewentualnie odnalezionym akcie, zdjęcie aktu, składam serdeczne Bóg zapłać, poszukuję tych aktów od ponad 3 lat, a na trop Płoniaw wpadłem niedawno, może być to szansa na posunięcie się w badaniach genealogicznych. moj adres e-mail kaaczorr174@op.pl

pozdrawiam. Kamil
EwaMaria

Sympatyk

Post autor: EwaMaria »

AD PłOCK.Proszę o pomoc w wykonaniu skanu aktu urodzenia Andrzeja Krzyżańskiego ur 1871 w parafii Baboszewo akt 137. EwaMariaKSz@wp.pl
kaaczorr174

Sympatyk

Pomoc pilnie potrzebna! Płock

Witam, poszukuję ludzi dobrej woli, którzy są z Płocka lub wybierają sie do tamtejszego Archiwum Diecezjalnego. Prosiłbym o sprawdzenie kilku konkretnych aktów i krótkiego okresu czasu z jednej parafii. Ze względu na odległość i szkołę nie moge sobie pozwolić na wyjazd w najbliższym czasie. Bardzo rposzę o kontakt osoby chcące pomóc.
mój adres mail kaaczorr174@op.pl
pozdrawiam i czekam na wiadomość Kamil
kopringo

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: kopringo »

Witam serdecznie,
proszę o pomoc w zdobyciu aktu urodzenia: rok 1812 Stanisław Koperkiewicz akt 53 parafia Pacyna.
Michał Koperkiewicz
Marszycki

Sympatyk

AD Płock

Post autor: Marszycki »

T: Klukowo w AD Płock

Proszę o list osobę majcą w planie przeglądanie ksiąg tej parafii w AD w Płocku.

Stefan

plisst@poczta.onet.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”