Najlepszy program genealogiczny ?

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Sensi

Sympatyk

Post autor: Sensi »

To się zgodzę, że trzeba swoich rozwiązań szukać, aby sobie ułatwić jak najbardziej (żeby to było czytelne, wyraźne i spełniało nasze osobiste wymagania).

Moje ściany do niczego się nadają (budownictwo jest stare, dom miał inne przeznaczenie podczas budowy - dla urlopowiczów, ale to było prawie 100 lat temu). Chyba, że zacznę obklejać budynek od zewnątrz - wtedy jest szansa, że coś się wykluje i będzie wyglądać.

Przepraszam, ale naprawdę podziwiam. Jestem pełna podziwu i naprawdę szanuję Pani ciężką pracę, która Pani włożyła w to co Pani osiągnęła podczas budowy swojego drzewa. Chylę czoła.

Ja widzę oczami wyobraźni, co bym chciała osiągnąć podczas budowy drzewa, jak to wszystko by miało wyglądać, ale nie umiem tego w ogóle przelać na papier - pisząc kolokwialnie.
Julia
Jolen

Post autor: Jolen »

Mam pytanie dotyczące ANCESTRIS. Jeśli tu gdzieś już była odpowiedź, to nie umiem na razie jej tu znaleźć. Szukam programu do drzewa genealogicznego na Linux. Czy ktoś używa tego, lub innego na tym systemie operacyjnym? I jak się sprawdza?
Awatar użytkownika
grad

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: grad »

Jolen

Post autor: Jolen »

Dziękuję, sprawdzę to.
Wiśniowiecki_Marek

Sympatyk

Post autor: Wiśniowiecki_Marek »

Witam!
Jeżeli nie będę w temacie, to proszę o wybaczenie, usunę. Szukam programu gen. który wyrysowałby mi wywód przodków do 11-12 pokolenia. Ale- bez danych, same miejsca do wpisywania ręcznego.
Dziękuję z góry.
Marek
Marek Wiśniowiecki
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
niepco

Sympatyk

Post autor: niepco »

Ja od lat używam programu Drzewo Genealogiczne II firmy PL-Soft z Sopotu. Nie ma moim zdaniem lepszego - mnóstwo opcji, kopia zapasowa w chmurze ( na dysku też), świetny helpdesk. Polecam.
Tomasz Niepokój
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”