Nazwisko: Kierzkowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=16971&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
podolak_teresa

Post autor: podolak_teresa »

Witam.
Zapewne zdziwi Pana mój e-mail, ale zaraz wszystko wyjaśnię.
Otóż jestem w trakcie opracowywania drzewa genealogiczne dla mego syna do szkoły i studiując wnikliwie zdjęcia oraz opisy na nich, natknęłam się na kilka fotografii, podpisanych mianem Klimcia Zwierzchowska. Ponieważ jest to moja krewna baardzo odległa w czasie, postanowiłam poszukać na jej temat w internecie wiadomości i w ten sposób google zaprowadziło mnie na stronę http://www.genealogiapolska.pl/getperso ... ierzkowski , a stamtąd wzięłam e-mail do Pana.
Moja prababka zwała się Konstancja Cybulska z domu Zwierzchowska (1892-1978) r. , ożeniona ze Stanisławem Cybulskim (1895-1967), mieli 4 dzieci: Tadeusza, Kazimierza, Gustawę i Marię. Mój dziadek to Tadeusz Cybulski, ożeniony z Zofią z domu Szymków, moja mama to Józefa Amorgowicz z domu Cybulska. A ja to Teresa Podolak z domu Amorgowicz. Mam nadzieję, że nie jest to zbyt skomplikowane.
Wiem, że rodzice Konstancji to Marcin i Katarzyna Zwierzchowscy, ale nic więcej o nich nie wiem. Jeśli chciałby Pan uzupełnić dane lub też otrzymać skany zdjęć, to proszę o kontakt.
Z poważaniem
Teresa Podolak też z rodu Zwierzchowskich
triss.merigold@poczta.fm
Kierzkowski_Krzysztof

Sympatyk

Post autor: Kierzkowski_Krzysztof »

Witam

Interesuje mnie historia Kierzkowskich pochodzących z Podlasia. Najbliżej mi do Kierzkowskich ze Stypułk Święch i ich potomków, ponieważ z nimi związany jestem od jakichś 300 lat. Oczywiście zainteresowanie dotyczy również osób, które związały się z tą rodziną.

Proszę o kontakt jeśli masz podobne zainteresowania.

Pozdrawiam,
Krzysztof Kierzkowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”