Kolejarze Stanisławów i Nowy Sącz
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Szukam zdjęć związanych z koleją i kolejarzami, z Nowego Sącza (lata 1910 - 1915, jeżeli chodzi o zdjęcia kolejarzy, a o budynki - szczególnie warsztatów kolejowych - to mogą być nieco wcześniejsze, albo późniejsze)
oraz ze Stanisławowa z lat 1915 - 1932. Tak samo jak powyżej.
oraz ze Stanisławowa z lat 1915 - 1932. Tak samo jak powyżej.
Marcin
Pradziadek był zatrudniony w tym czasie w sekcji Nowy Sącz I ale kolejarzem nie był. Nie mam jego zdjęć z tych lat.
Obejrzałbym takie kolejarskie zdjęcia z Nowego Sącza, może rozpoznałbym pradziadka.
Andrzej
Obejrzałbym takie kolejarskie zdjęcia z Nowego Sącza, może rozpoznałbym pradziadka.
Andrzej
Re: Kolejarze Stanisławów i Nowy Sącz
Skoro pradziadek nie był kolejarzem to jak chce go Pan szukać na zdjęciach kolejarzy?And_J pisze:Pradziadek był zatrudniony w tym czasie w sekcji Nowy Sącz I ale kolejarzem nie był. Nie mam jego zdjęć z tych lat.
Andrzej
Marcin
Mogą być przecież zdjęcia kolejarzy, na których są osoby pracujące na stacji ale nie będące kolejarzami.
Andrzej
Andrzej
Mogą, ale trzeba było pisać tak od razu. Widziałem jakieś zdjęcia ale nie zwracałem uwagi na inmych pracownikòw. Jakie miał stanowisko?And_J pisze:Mogą być przecież zdjęcia kolejarzy, na których są osoby pracujące na stacji ale nie będące kolejarzami.
Andrzej
Marcin
A imię i nazwisko?And_J pisze:Naczelny inspektor w sekcji konserwacji linii.
Andrzej
Marcin
Będę zwracał uwagę na to nazwisko. Może kiedyś znajdę. Próbował Pan bibliotek cyfrowych?And_J pisze:Maurycy Kontecki
Andrzej
Marcin
Tak, w bibliotekach cyfrowych też. I sporo wiem o pradziadku. Ale chętnie zobaczyłbym jakieś kolejarskie zdjęcie z nim z czasów gdy pracował w Nowym Sączu.
Andrzej
Andrzej
Czy były robione zdjęcia urzędników Działu Rachunkowego Dyrekcji Kolei w Stanisławowie VI 1894 - III 1895?
Pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam
Grzegorz
Zapewne były, tylko pytanie gdzie są i kto je ma?GKapro pisze:Czy były robione zdjęcia urzędników Działu Rachunkowego Dyrekcji Kolei w Stanisławowie VI 1894 - III 1895?
Pozdrawiam
Grzegorz
Marcin