Witajcie,
mój dziadek, Józef Przygoda, urodzony 26.10.1928 w Zibich - nie jestem w stanie znaleźć żadnej informacji, żeby taka miejscowość istniała, więc zwracam się do Was. Może ktoś się spotkał z taką nazwą?
Agnieszka Schabek, z domu Przygoda
moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Zibich - co to za miejsce
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ostatnio zmieniony śr 25 wrz 2024, 15:19 przez agnes_adv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grunwald_Andrzej

Cześć
A możesz podać linka do aktu z którego pochodzi ta informacja? Może to błąd w odczytaniu nazwy, albo błąd zapisującego - to często się zdarza.
Ps. Podpisuj posty imieniem bo zaraz się administrator zdenerwuje
A możesz podać linka do aktu z którego pochodzi ta informacja? Może to błąd w odczytaniu nazwy, albo błąd zapisującego - to często się zdarza.
Ps. Podpisuj posty imieniem bo zaraz się administrator zdenerwuje
Andrzej Grunwald
w obecnym obszarze zainteresowań: wsie Załuski/Zawady i nazwiska Grunwald/Dürr/Lange
w obecnym obszarze zainteresowań: wsie Załuski/Zawady i nazwiska Grunwald/Dürr/Lange
-
Officinalis_Paeonia

Jest w Czechach miejscowość Ciboušov - niem. Zibish, a w woj. dolnośląskim: Zybiszów - niem. Siebischau...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Elża
Re: Zibich - co to za miejsce
Skąd masz informację o miejscu urodzenia dziadka? Jeśli urodził się poza Polską to w dowodzie osobistym lub akcie zgonu powinien byc podany kraj. Moja babka urodziła się w Lipawie na Łotwie i w dowodzie miala wpisane Lipawa - ZSRR, a w akcie zgonu Lipawa - Łotwa bo zmarła juz po rozpadzie ZSRR.agnes_adv pisze:Witajcie,
mój dziadek, Józef Przygoda, urodzony 26.10.1928 w Zibich - nie jestem w stanie znaleźć żadnej informacji, żeby taka miejscowość istniała, więc zwracam się do Was. Może ktoś się spotkał z taką nazwą?
Agnieszka Schabek, z domu Przygoda
moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Ewafra
No właśnie chyba będę musiała postarać się o akt urodzenia lub zgonu, a może teczkę dowodową. Nie bardzo wiem co i skąd.
Informacja jest ustna - potwierdzona przez kilka osób, ale nie mam na to dokumentu niestety. Ani dodatkowej informacji gdzie to Zibich jest, czy co tam dziadek robił. Jak wspomniałam - nie mam nawet pewnych imion rodziców.
________
Agnieszka Schabek
Informacja jest ustna - potwierdzona przez kilka osób, ale nie mam na to dokumentu niestety. Ani dodatkowej informacji gdzie to Zibich jest, czy co tam dziadek robił. Jak wspomniałam - nie mam nawet pewnych imion rodziców.
________
Agnieszka Schabek