Indeks Ewangelickiej Radom 1830-1940
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry,
Posiadam następujące wykazy (indeks) z parafii ewangelickiej w Radomiu:
Urodzenia 1830-1940
Małżeństwa 1830-1941
Zgony 1830-1940
Pracuję nad przeniesieniem tych list do tabeli (Excel) w ciągu najbliższych kilku tygodni. Chętnie jednak wcześniej poszukam nazwisk.
Pozdrawiam
Posiadam następujące wykazy (indeks) z parafii ewangelickiej w Radomiu:
Urodzenia 1830-1940
Małżeństwa 1830-1941
Zgony 1830-1940
Pracuję nad przeniesieniem tych list do tabeli (Excel) w ciągu najbliższych kilku tygodni. Chętnie jednak wcześniej poszukam nazwisk.
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie, Andre
Proszę zwrócić uwagę: Nie umiem pisać i czytać po polsku. Używam tłumacza. Dziękujemy za zrozumienie.
Proszę zwrócić uwagę: Nie umiem pisać i czytać po polsku. Używam tłumacza. Dziękujemy za zrozumienie.
-
Wlodarczyk_Andrzej

Dzień dobry,
Poproszę o sprawdzenie nazwiska Schönknecht.
Dziękuję
Andrzej Wlodarczyk
Poproszę o sprawdzenie nazwiska Schönknecht.
Dziękuję
Andrzej Wlodarczyk
- Krystyna.waw

A nie mógłbyś tego Excela zrobić kompatybilnie z taką tabelką?
https://geneteka.genealodzy.pl/jak-inde ... p?lang=pol
https://geneteka.genealodzy.pl/jak-inde ... p?lang=pol
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Cześć Krystina,
Chciałbym to zrobić, ale niestety mam tylko indeksy. Innymi słowy, w przypadku narodzin jest tylko informacja o roku z numerem, a rodzice są wymienieni. W przypadku wpisów dotyczących zgonów jest tylko informacja o roku i numerze, a czasami podany jest wiek lub czy było to dziecko. Małżeństwa zawierają tylko rok i numer oraz nazwiska małżonków.
Witam Andrzeju,
szukasz konkretnych osób czy możesz zawęzić okres? Jeśli nie, skontaktuję się, jak tylko znajdę Schönknechta.
Wiele pozdrowień
Chciałbym to zrobić, ale niestety mam tylko indeksy. Innymi słowy, w przypadku narodzin jest tylko informacja o roku z numerem, a rodzice są wymienieni. W przypadku wpisów dotyczących zgonów jest tylko informacja o roku i numerze, a czasami podany jest wiek lub czy było to dziecko. Małżeństwa zawierają tylko rok i numer oraz nazwiska małżonków.
Witam Andrzeju,
szukasz konkretnych osób czy możesz zawęzić okres? Jeśli nie, skontaktuję się, jak tylko znajdę Schönknechta.
Wiele pozdrowień
- Krystyna.waw

Rozumiem, ale nazwisko, rok i numer aktu to też super informacjaAndre1977 pisze: Chciałbym to zrobić, ale niestety mam tylko indeksy
W genetece jest sporo info bez skanu, a czasem księga nawet już nie istnieje i indeks robiony jest z ocalałego skorowidza/sumariusza.
Zobacz
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Krystyna
Istnieje Gottlieb Schönknecht, który poślubia Rosalie Pedd w 1912 roku (#20/1912)
Gottlieb Schönknecht urodzony 1845 (#48/1845) Rodzice Christoph + Rosine Kwastern
Gottfried Schönknecht urodzony 1845 (#62/1845) Rodzice Johann + Anna Krüger
Gottlieb Schönknecht urodzony 1845 (#48/1845) Rodzice Christoph + Rosine Kwastern
Gottfried Schönknecht urodzony 1845 (#62/1845) Rodzice Johann + Anna Krüger
Witam,
Przesłałem pliki do mojej chmury. Jeśli jesteś zainteresowany, prześlij mi swój adres e-mail, a będę mógł udostępnić Ci pliki.
Nie mogę pozostawić plików tam zbyt długo, ponieważ wymagają one 500 MB przestrzeni dyskowej i w pewnym momencie będę musiał je ponownie udostępnić.
Pozdrawiam
Przesłałem pliki do mojej chmury. Jeśli jesteś zainteresowany, prześlij mi swój adres e-mail, a będę mógł udostępnić Ci pliki.
Nie mogę pozostawić plików tam zbyt długo, ponieważ wymagają one 500 MB przestrzeni dyskowej i w pewnym momencie będę musiał je ponownie udostępnić.
Pozdrawiam