Oczywiście chętnych do indeksacji chrztów i zgonów po polsku również zapraszam.
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Witam,marta1044 pisze:Witaj,Tak jak napisał wyżej Marcin, zgody mieć nie trzeba. Wręcz porzadane jest aby genealodzy sami się wyrywali do indeksacjiMonikaS7 pisze:Czy na indeksację z indeksów też trzeba mieć zgodę? Jeśli mam zdjęcia indeksów (wykonane dla siebie z czytnika) z jakiejś parafii to można je zindeksować dla celów geneteki?
Jednak proszę daj mi znać jaką parafię i jakie lata będziesz robić. Umieszczę ta informację w Planach żeby nikt przypadkiem nie zrobił tego samego.
Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek

Dziękuję za informację. Zaraz umieszczę Ciebie w Planach.MonikaS7 pisze: widzę, że tej parafii w planach nie ma. To jest Brwinów, lata 1826-1840, 1850-1857, 1860-1861. Z tymi wcześniejszymi latami jest trochę problem, bo w indeksach nie podają numerów aktów tylko numery kart (stron).
Skoro to sa dane z indeksów to możesz je wprowadzac w zwykla genetekowa tabelke http://www.geneteka.genealodzy.pl/jakpomoc.php Wpisywanie zajmie mniej czasuMonikaS7 pisze:Nie wiem też, jak to wprowadzać, czy może to być taka tabela jak do św. Jana czy jest jakaś inna?
Jak już kolega wyżej napisał, najlepiej żeby dane były przeniesione do Excela.Iron pisze:1. Najlepiej gdy się wyśle indeksy spisane w dokumencie czy lepiej wysłać zdjęcia indeksów?
1. Na tych terenach było bardzo mało rdzennej polskiej ludności. Jeśli była, to została zniemczona. Naplyw Polaków na tamte tereny nastąpił po II WŚ.Iron pisze: 2. Jaki jest powód brak lub małej ilości wpisów w genetece z województw dolnośląskiego, zachodniopomorskiego, opolskiego i lubuskiego? Brak chętnych czy problemy z dotarciem do jakichkolwiek ksiąg?

Witam!Bozenna pisze:Witam serdecznie,
Marcin napisal 29.10.2010r:
"do Geneteki dodalem Serock - sluby 1845-1882"
Uprzejmie prosze o informacje gdzie sa te sluby z Serocka ?
Nie moge ich znalesc w Genetece.
Dziekuje i cieplutko pozdrawiam
Bozenna
P.S. A moze jest to inny Serock ?
Ja szukam aktow miasta Serock w woj.mazowieckim.