Pawlik - Galicja Austriacka

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Dawid1993

Sympatyk

Pawlik - Galicja Austriacka

Post autor: Dawid1993 »

Poszukuje wszelkich informacji na temat mojego 5xpracdziadka Wojciecha Pawlika syna Józefa i Katarzyny Piątek/Kwiatek. Zależy mi zwłaszcza na ustaleniu daty oraz miejsca narodzin. Do tej pory znalazłem 4 wpisy odnośnie Wojciecha. Trzy dotyczące małżeństwa oraz jedna dotycząca zgonu:
- w 1809 roku bierze ślub w parafii Wrocimowice z Anną Kolesa. Tutaj ma 24 lata
- 1831 roku bierze ślub w parafii Racławice z Marianną Błaszczak. Tutaj ma 50 lat
- 1838 r bierze ślub w parafii Racławice z Agatą Kufel. Tutaj ma 40 lat.
- 1844 r. umiera. Jako wiek ma podane 58 lat.
We wszystkich wpisach w metrykach jako miejsce urodzenia ma podaną Galicję austriacką. Niestety nie ma podanej ani miejscowości ani parafii w której się urodził.
Odnośnie rodziców udało mi się znaleźć wpis w metrykach parafii Racławice, z któych wynika, że oboje zmarli w 1818 r. Jóżef w wieku 85 lat, Katarzyna w wieku 70. Niestety również przy nich był brak informaji o miejscu urodzenia.
Być może ktoś z Panstwa indeksując lub przeglądając księgi natrafił na taką osobę i będzie w stanie mi udzielić więcej informacji. Z góry dziękuje.
mbeelas

Sympatyk

Re: Pawlik - Galicja Austriacka

Post autor: mbeelas »

Dawid1993 pisze:Poszukuje wszelkich informacji na temat mojego 5xpracdziadka Wojciecha Pawlika syna Józefa i Katarzyny Piątek/Kwiatek. Zależy mi zwłaszcza na ustaleniu daty oraz miejsca narodzin. Do tej pory znalazłem 4 wpisy odnośnie Wojciecha. Trzy dotyczące małżeństwa oraz jedna dotycząca zgonu:
- w 1809 roku bierze ślub w parafii Wrocimowice z Anną Kolesa. Tutaj ma 24 lata
- 1831 roku bierze ślub w parafii Racławice z Marianną Błaszczak. Tutaj ma 50 lat
- 1838 r bierze ślub w parafii Racławice z Agatą Kufel. Tutaj ma 40 lat.
- 1844 r. umiera. Jako wiek ma podane 58 lat.
We wszystkich wpisach w metrykach jako miejsce urodzenia ma podaną Galicję austriacką. Niestety nie ma podanej ani miejscowości ani parafii w której się urodził.
Odnośnie rodziców udało mi się znaleźć wpis w metrykach parafii Racławice, z któych wynika, że oboje zmarli w 1818 r. Jóżef w wieku 85 lat, Katarzyna w wieku 70. Niestety również przy nich był brak informaji o miejscu urodzenia.
Być może ktoś z Panstwa indeksując lub przeglądając księgi natrafił na taką osobę i będzie w stanie mi udzielić więcej informacji. Z góry dziękuje.
Poszukaj w bibliotekach cyfrowych np Polona czy ta krakowska.
Marcin
janusz59

Sympatyk

Re: Pawlik - Galicja Austriacka

Post autor: janusz59 »

Do października 1809 Wrocimowice też były w Galicji austriackiej. Racławice również.

Pozdrawiam
Janusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”