podajcie je!! w przeciwnym razie same imię i nazwisko nic nie daje. szczególnie kiedy akty nie różnią się zbyt wiele czasowo a imiona indeksowanych powtarzja się.
Mam np.kulkunastu Jerzmanowskich w jednej parafii.Bez imienia ojca nic z tego nie wiem.Musiałbym sprawdzac wszystkich!
Stefan
Prośba! Jeżeli w danym akcie jest imię ojca to błagam
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Prośba! Jeżeli w danym akcie jest imię ojca to błagam
A gdzie akt?
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
- Fronczak_Waldemar

Ale o co konkretnie chodzi? Kto i gdzie ma to podawać? Czy chodzi o Genetekę czy o jakieś prywatne sprawy dotyczące Jerzmanowskich?
Nowe arkusze indeksacyjne opracowane przez PTG zawierają wiele różnych danych.
Część danych w Genetece wprowadzana była w oparciu o indeksy roczne i to będzie wymagało kiedyś weryfikacji. Do wszystkiego jednak potrzebni są ludzie.
Swoją drogą dość dziwnie pobrzmiewa apel: ludzie, weźcie i zróbcie, bo ja mam kłopot z konsumpcją, tego co dotychczas robicie.
Chyba że się mylę i sprawa dotyczy prywatnej korespondencji?
Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak
Nowe arkusze indeksacyjne opracowane przez PTG zawierają wiele różnych danych.
Część danych w Genetece wprowadzana była w oparciu o indeksy roczne i to będzie wymagało kiedyś weryfikacji. Do wszystkiego jednak potrzebni są ludzie.
Swoją drogą dość dziwnie pobrzmiewa apel: ludzie, weźcie i zróbcie, bo ja mam kłopot z konsumpcją, tego co dotychczas robicie.
Chyba że się mylę i sprawa dotyczy prywatnej korespondencji?
Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak
Witam,
znając problem p.Stefana w szukaniu Jerzmanowskich, jestem niemal pewna, że chodzi o Genetekę. Tak więc Jolu, aktu nie zobaczymy.
Panie Stefanie,
w ciężkiej drodze szukania Jerzmanowskich nareszcie znalazł Pan ślad. Proszę zamówić wszystkie akty, a nóż znajdzie Pan to czego tak wytrwale od dawna szuka. To nie jest jakiś wielki majątek a radość może być przeolbrzymia. Jeśli nawet nie teraz to może z czasem się okazać, że te akty są wielce dla Pana przydatne.
Pozdrawiam
Bożenna
znając problem p.Stefana w szukaniu Jerzmanowskich, jestem niemal pewna, że chodzi o Genetekę. Tak więc Jolu, aktu nie zobaczymy.
Panie Stefanie,
w ciężkiej drodze szukania Jerzmanowskich nareszcie znalazł Pan ślad. Proszę zamówić wszystkie akty, a nóż znajdzie Pan to czego tak wytrwale od dawna szuka. To nie jest jakiś wielki majątek a radość może być przeolbrzymia. Jeśli nawet nie teraz to może z czasem się okazać, że te akty są wielce dla Pana przydatne.
Pozdrawiam
Bożenna
- Śmiech_Michał

Ja tak właśnie robię. Zamawiam zdjęcia wszystkich aktów z danym nazwiskiem. Ja mam o tyle łatwiej, iż nie muszę szukać, wszystko mam w wyszukiwarce na stronie pułtuskiego archiwum.
Michał
Michał
Kłaniam się- Michał
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/